Ķīlis no atvaļinājuma atsauc Vasiļevski saistībā ar haosu angļu valodas eksāmena norisē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis šodien no atvaļinājuma atsaucis Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītāju Gunti Vasiļevski, kuram rīt būs jāsniedz ziņojums ministram par angļu valodas valsts pārbaudes darbu kvalitāti vidusskolēniem, kas vakar Latvijas skolās izraisīja gan skolēnu, gan skolotāju apjukumu.

Kā informēja ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Reinis Tukišs, ministrs plašāku komentāru varēs sniegt pēc tam, kad būs saņemts Vasiļevska ziņojums.

Kā ziņots, vakar uzdevumu jauktā secība darba burtnīcās un atbilžu lapās centralizētajā angļu valodas eksāmenā 12.klases skolēniem un skolotājiem radīja daudz pārpratumu, kuru dēļ skolēni darbus bija spiesti nodot ar svītrojumiem vai pārrakstīt jaunā veidlapā, iekavējot citiem uzdevumiem atvēlēto laiku.

Jautājumu par starpgadījumiem centralizētajos eksāmenos šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē aktualizēja Saeimas deputāte Inguna Rībena (V). Viņa uzskata, ka VISC darbinieki nedrīkst palikt nesodīti par tām asarām un morālo nodarījumu, ko viņi vakar radīja tūkstošiem skolēnu, skolotāju, vecāku.

Savukārt tiesībsargs Juris Jansons sacīja, ka vakar, radot haosu angļu valodas eksāmena uzdevumos, VISC darbinieki nav ievērojuši Valsts pārvaldes iekārtas likumu, kas paredz, ka valsts pārvalde darbojas sabiedrības interesēs, savā darbībā pastāvīgi pārbauda un uzlabo sabiedrībai sniegto pakalpojumu kvalitāti, kā arī vairākus citus nosacījumus.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārā sekretāre Inga Vanaga (RP) atvainojās visiem, kuriem vakar eksāmena uzdevumu dēļ ir nodarīts morālais kaitējums. «IZM vadība apzinās problēmas nopietnību un rīkosies, lai VISC darbinieki atbildētu par saviem darba rezultātiem,» teica Vanaga. Viņa atzina, ka tehniski pārbaudījumu izstrāde nebija korekta. Lai arī bija izceltas norādes par nākamā uzdevuma atrašanās vietu, eksāmena laikā, kad valda stress, skolēni to varēja nepamanīt.
Problēmas šis misēklis radījis ne tikai skolēniem un skolotājiem, bet tas apgrūtinās un prasīs papildu darbu un resursus arī eksāmena darbu labotājiem, jo uzdevumus vajadzēs pārbaudīt gan darba burtnīcās, gan atbilžu lapās. Vanaga solīja, ka uzdevumu jauktā secība neietekmēs eksāmena rezultātus.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete (V) informēja, ka jau tuvāko nedēļu laikā aicinās VISC atbildīgās amatpersonas sniegt skaidrojumu par eksāmena darbu kvalitāti un norisi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu