FIFA ļauj Kosovas futbola izlasei aizvadīt starptautiskās spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) otrdien ļāvusi savai 208. dalībvalstij Kosovai aizvadīt pārbaudes spēles ar Balkānu provinces vienībām.

Kā izteicās FIFA prezidents Zeps Blaters, viņš cer, ka šis lēmums paātrinās Kosovas ceļu pretī pilntiesīga biedra statusam.

Kosova paziņoja par neatkarību no Serbijas 2008. gada februārī, tomēr sākotnēji FIFA un Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) atteicās to uzņemt savā sastāvā, jo valsti nebija atzinusi Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO).

«Mēs šeit esam, lai atvērtu durvis futbola spēlēšanai,» Blaters teica, ka viņam šis lēmums ir ļoti svarīgs. «Tagad 22 no 27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm nodibinājušas sakarus ar Kosovu. Šis ir tikai loģisks lēmums.»

Kā jau gaidīts, protestu pret šādu lēmumu izteikusi Serbijas Futbola asociācija, uzsverot, ka pieprasīs to atsaukt.

Vairāki Kosovā dzimuši futbolisti pārstāvējuši Šveices valstsvienību, jo viņu ģimenes pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados pameta šo bijušo Dienvidslāvijas valsti kara laikā. Tā 20 gadus vecais Kserdams Šakiri nākamajā mēnesī pievienosies UEFA Čempionu līgas finālistiem Minhenes «Bayern», bet Falons Bērami bija viena no Šveices izlases lielākajām zvaigznēm 2010. gada Pasaules kausa finālturnīra laikā.

Ja Kosova iegūs pilnīgu starptautisku atzinību, FIFA noteikumi ļaus futbolistiem ar saknēm no šīs valsts pārstāvēt tieši tās valstsvienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu