«Kontrabandas karalis» atklāj, kas Latgalē kontrolē kontrabandas plūsmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Patlaban Latgalē kontrabandas cigarešu plūsmu kūrē cilvēks ar iesauku «Dakteris», kuram ir atbalsts dažādās valsts tiesībsargājošajās struktūrās, raidījumam «Tautas balss» atklājis  22 gadus ieslodzījumā bijušais Raitis Kononovs, kurš kriminālajās aprindās un medijos savulaik bieži dēvēts par «kontrabandas karali».

«Latgalē kontrabandas plūsmu kontrolē bijušais ārsts, dakteris, ar iesauku «Dakteris», tas ir īstais Latgales kontrabandas karalis. Pēdējo piecu mēnešu laikā valstij viņš nodarījis kaitējumu 40 miljonu latu apmērā, tie ir tikai mani novērojumi,» sacīja Kononovs.

Kononovs apgalvo, ka tieši caur Terehovas robežkontroles punktu mūsu valstī ieplūst visvairāk kontrabandas, par ko «rūpējoties» valsts struktūrvienības.

«Viņiem ir atbalsts Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldē, Drošības policijā, viņiem ir savs grupējums, katram no šiem grupējumiem ir atbalsts savā struktūrā. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) pat ir atbalsts. Tur darbinieks sniedz visu operatīvo informāciju - kad būs izbraukumi, kas ko ķers,» pastāstījis Kononovs.

Milzīgs daudzums kontrabandas preču mūsu valstī ienākot arī pa tā saucamo «zaļo zonu», kas ir meži un purvi Latvijas un Krievijas robežzonā. Kononovs norāda, ka šajā zonā var ieiet tikai Robežsardzes kriminālpārvalde, jo visur izvietoti sensori. «Savukārt no Krievijas puses tur var pieiet tikai Krievijas izlūkdienests,» tā Kononovs.

Kononovs norāda, ka cigarešu kontrabandisti pelna miljonus, kamēr parastajiem mirstīgajiem lielu cigarešu kravu mūsu valstī ievest neesot iespējams, tas esot arī neizdevīgi, jo jāmaksā dažādiem starpniekiem. «Tiem, kam nav «jumtu» policijā», tas nav izdevīgi,» saka Kononovs.

Kononovs uzskata, ka cīņa ar kontrabandu mūsu valstī ir neefektīva, jo pret to cīnās daudz dažādu struktūrvienību, turklāt skaļās aizturēšanas esot vien savas slavas pucēšana. «Skaļi izpūš, ka kāds aizturēts, bet paši pa vienu nakti «izrauj  ārā» trīs miljonus», tā  Kononovs.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu