«Toyota» un «Lexus» pilna hibrīda automobiļu pārdošanas apjoms visā pasaulē pārsniedz 4 miljonus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Toyota Motor Corporation» (TMC) nācis klajā ar paziņojumu, ka kopējais visā pasaulē pārdoto pilna hibrīda automobiļu pārdošanas apjoms līdz 30.aprīlim ir pārsniedzis 4 miljonus eksemplāru. Pilna hibrīda automobiļu kopējais pārdošanas apjoms Eiropā ir sasniedzis 423 000 vienību.

Izvirzot attieksmi pret apkārtējo vidi par vadības prioritāti un pieturoties pie uzskata, ka videi saudzīgi transportlīdzekļi būs patiešām efektīvi tikai tad, kad tiks izmantoti masveidā, TMC ir izdevies veicināt hibrīdautomobiļu popularitāti.

1997. gada augustā «Toyota» Japānas tirgū laida pārdošanā «Coaster Hybrid EV» autobusu, bet tā paša gada decembrī «Prius» - pasaulē pirmo sērijveidā ražoto hibrīdautomobili. «Prius» tirdzniecība Eiropā, Ziemeļamerikā un pārējos reģionos tika uzsākta 2000. gadā. 2003. gadā sekoja otrās paaudzes «Prius», un TMC pilna hibrīda sistēmu sāka izmantot arī citos minivenos, apvidus automobiļos, aizmugurējās piedziņas sedanos un kompaktklases hečbekos. Sevišķi atzinīgi klienti visā pasaulē novērtēja 2009. gada maijā prezentēto trešās paaudzes «Prius», pateicoties kam līdz 2011. gada februāra beigām kopējais TMC hibrīdautomobiļu pārdošanas apjoms visā pasaulē pārsniedza 3 miljonus.

Eiropā «Toyota» pilna hibrīda tehnoloģija tiek piedāvāta «Toyota Prius», «Toyota Auris Hybrid» un gaidāmajam «Toyota Yaris Hybrid» modelim. Abi pēdējie tiek ražoti Eiropā. Vēlāk šogad «Toyota» prezentēs «Toyota Prius+» un «Prius» no elektrotīkla uzlādējamu hibrīdu. TMC mērķis joprojām ir turpināt produktu klāsta paplašināšanu un piedāvāt hibrīdautomobiļus arvien jaunās valstīs un reģionos.

TMC pilno hibrīdu klāstā pašlaik ietilpst 18 modeļi, kas tiek piedāvāti apmēram 80 pasaules valstīs un reģionos. Šogad hibrīdautomobiļi veidoja 15% no kopējā TMC pārdošanas apjoma visā pasaulē, bet Eiropā 10% no pārdotajiem «Toyota» un «Lexus» automobiļiem bija pilnie hibrīdi.

Pēc TMC aprēķiniem no 1997. gada līdz 2012. gada 30.aprīlim TMC pilna hibrīda automobiļi ir ļāvuši samazināt klimata izmaiņas izraisošo CO2 izmešu daudzumu par apmēram 26 miljoniem tonnu salīdzinājumā ar to daudzumu, ko būtu radījuši līdzīga izmēra un jaudas automobiļi ar benzīna dzinējiem. Aptuveni 9 miljardu litru degvielas ietaupījums ir līdzvērtīgs benzīna un dīzeļdegvielas daudzumam, ko 2010. gada laikā patērēja, piemēram, tāda valsts kā Beļģija.

Izvirzot hibrīda tehnoloģiju, kas sastāv no dažādu videi draudzīgu automobiļu komponentu tehnoloģijām, kā pamata prioritāti, TMC plāno turpināt darbu pie efektivitātes paaugstināšanas, izmaksu pazemināšanas un produktu klāsta paplašināšanas, ieskaitot videi draudzīgus automobiļus bez hibrīda tehnoloģijas un piedāvājot klientu vajadzībām piemērotus automobiļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu