Okupācijas muzeja ēkas rekonstrukcijas tehniskā projekta konkursā pieteikušies septiņi pretendenti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Noslēdzoties Latvijas Okupācijas muzeja ēkas rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādes konkursam, kopumā piedāvājumus iesnieguši septiņi uzņēmumi, liecina muzeja mājaslapā publicētā informācija.

Valsts AS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) izsludinātajā konkursā Okupācijas muzeja ēkas Rīgā, Latviešu strēlnieku laukumā 1, rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādei un autoruzraudzībai līdz 22.maijam piedāvājumu iesnieguši SIA «Geo Consultants», SIA «Sarma & Norde arhitekti», SIA «Nams», SIA «Būvprojektu vadība», SIA «Arhitektu birojs Krasts», AS «LX Grupa» un SIA «Arhetips».

Turpmāk VNĪ izveidotā iepirkuma komisija, kurā pārstāvēta arī Okupācijas muzeja biedrība, izvērtēs pretendentu atbilstību kvalifikācijas kritērijiem, kā arī iesniegtā piedāvājuma satura atbilstību konkursa nolikuma prasībām. Tā rezultātā tiks pieņemts lēmums par uzvarētāju.

Lēmuma pieņemšana notiks iespējami ātri, lai nekavētos muzeja ēkas paredzēto būvdarbu projektēšana un izpilde.

Tehniskais projekts Latvijas Okupācijas muzeja ēkas rekonstrukcijai jāizstrādā ne ilgāk kā astoņu mēnešu laikā no līguma noslēgšanas brīža ar konkursā izraudzīto darba izpildītāju.

Jau ziņots, ka muzeja ēkas rekonstrukcijas ideju 2001.gadā izstrādāja pazīstamais latviešu arhitekts Gunārs Birkerts. Tā ir būtiska Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa daļa. Par Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa celtniecības finansēšanu pagājušā gada jūlijā nolēma valdība.

Pēc VNĪ aprēķiniem, tam nepieciešami aptuveni 5,5 miljoni latu. Daļu rekonstrukcijas - muzeja ēkas siltināšanas izmaksas - segs no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstītā konkursa «Zemas enerģijas patēriņa ēkas» līdzekļiem. Piešķirtie līdzekļi ir paredzēti valstij piederošās muzeja ēkas pārbūvei, bet rekonstruētā nama iekārtošanai un jaunas, mūsdienīgas ekspozīcijas izveidei līdzekļus vāc Latvijas Okupācijas muzeja biedrība.

Līdz šim lielāko daļu ziedojumu devuši latvieši no bijušajām trimdas zemēm. Patlaban ziedojumos un solījumos savākti ap 750 000 latu, bet tikpat vēl ir nepieciešams. Sākoties celtniecības darbiem, muzejs plāno aktivizēt arī Latvijas sabiedrību muzeja nākotnes nodrošināšanai.

Latvijas Okupācijas muzejs atspoguļo Latvijas okupācijas vēsturi no 1940.gada līdz 1991.gadam, tās priekšvēsturi un sekas. Muzeju ik gadu apmeklē vairāk nekā 100 000 viesu. Muzeju uztur nevalstiska labdarības organizācija «Latvijas Okupācijas muzeja biedrība». 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu