Itālijā jauni pazemes grūdieni: Bailes ir atgriezušās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālijas ziemeļaustrumus, kur svētdien pirms rītausmas sešas magnitūdas stiprā zemestrīcē gāja bojā vismaz seši cilvēki, naktī uz ceturtdienu satricinājuši jauni pazemes grūdieni, paziņojušas vietējās amatpersonas.

Zemestrīces pēcgrūdieni satricinājuši reģionu ap pusnakti, izraisot paniku vietējos iedzīvotājos un nodarot jaunus postījumus nedēļas nogalē bojātajām ēkām.

Pirmā pazemes grūdiena stiprums bijis 4,3 magnitūdas, bet otrā - 3,2 magnitūdas.

Kopumā naktī uz ceturtdienu reģionu satricinājuši 18 pēcgrūdieni.

«Bailes ir atgriezušās. (..) Mēs speram soli atpakaļ, un, kamēr šeit neiestāsies kaut nedaudz lielāks miers, mēs no šīs situācijas nespēsim izkļūt,» norādīja Fināle Emīlijas mērs.

Nedēļas nogalē notikušās zemestrīces centrs atradās Fināle Emīlijā, 36 kilometrus uz ziemeļiem no Boloņas. Šī pilsēta zemestrīcē cieta vissmagāk.

«Mēs mēģinām pārliecināt cilvēkus atgriezties savās mājās, ja tās nav bojātas, bet, ja pēcgrūdieni turpināsies, tas būs neiespējami,» paziņoja mērs, piebilstot, ka speciālistu komandas jau no agra rīta strādā pie bojāto ēku nostiprināšanas.

Patversmes, kas tika izveidotas pēc svētdienas zemestrīces, ir pārpildītas, un pēc jaunajiem pazemes grūdieniem veselas ģimenes bija spiestas nakšņot automašīnās.

Ceturtdien atkārtoti paplašināta arī «sarkanā zona», kas tika noteikta Fināle Emīlijas centrā, pastāvot riskam, ka zemestrīcē bojātās ēkas varētu sagrūt. Cilvēkiem liegta pieeja šai pilsētas daļai.

Otrdien Itālijas valdība izsludināja reģionā 60 dienu ārkārtas stāvokli un apsolīja 50 miljonus eiro (35 miljonus latu) lielu palīdzību zemestrīcē sagrauto ēku un rūpnīcu atjaunošanai.

Pēc svētdienas zemestrīces pagaidu pajumtēs mitinās 6000 cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu