Filmu kaskadieris bez izpletņa nolec no 731 metra augstuma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

42 gadus vecs kaskadieris droši piezemējies, bez izpletņa izlecot no 731 metra augstumā lidojoša helikoptera, ziņo britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Gerijs Konerijs veicis 880 lēcienus ar izpletni, 450 lēcienus no augstiem objektiem, kā arī piedalījies vairākās filmās un televīzijas raidījumos. Vīrietis piedalījies «Indiana Jones» («Indiana Džonss»), «Batman» («Betmens») un «Harry Potter» («Harijs Poters») filmās.

Kaskadieris un divu bērnu tēvs trešdienas pēcpusdienā izlēca no helikoptera, kas bija pacēlies pār Ridžvudas pilsētu Anglijā. Viņš ir pirmais cilvēks, kas izlēcis no tik liela augstuma bez izpletņa.

Konerijs valkāja tērpu ar auduma «spārniem», kura uzdevums bija palēnināt kritienu.

Minūti ilgajā kritienā vīrietis sasniedza ātrumu 128 kilometri stundā. Kad kaskadieris tuvojās zemei, viņš izmantoja tērpa īpašo uzbūvi un droši piezemējās uz tukšām kartona kastēm, kas drošības apsvērumu dēļ bija sarindotas paredzētajā nolaišanās vietā.

«Tas bija vienkārši brīnišķīgi,» pēc pārgalvīgā lēciena sacīja Konerijs.
«Nolaišanās uz kastēm bija tik ērta un liega,» viņš piebilda. «Acīmredzot mani aprēķini bija pareizi.»

Konerijs agrāk nolēcis no Nelsona kolonnas, panorāmas rata un celtnes «Millenium Dome» Londonā, kā arī Eifeļa torņa Parīzē. Viņš bijis aktieru Rovana Atkinsona, Džona Hērta un Gerija Oldmena dublieris.

«Viņš ir pilnīgi traks,» teica Konerija sieva Viviāna. «Esmu atvieglota, ka tas ir beidzies.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu