«Dinamo» pievienojas kanādiešu uzbrucējs Aleksandrs Žirū

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Rīgas «Dinamo» noslēdzis vienošanos uz divām sezonām ar 30 gadus veco kanādiešu uzbrucēju Aleksandru Žirū, vēsta «Dinamo» oficiālā mājaslapa.

Žirū iepriekšējo sezonu aizvadīja NHL kluba Kolumbusas «Blue Jackets» sistēmā, spēlējot NHL un AHL fārmklubā Springfīldas «Falcons». 

Kanādiešu uzbrucējs ir viens no pēdējo sezonu AHL rezultatīvākajiem hokejistiem, kurš divas reizes ir izcīnījis Kaldera kausu, kā arī nopelnījis vairākas individuālās balvas, tajā skaitā 2009. gadā kļūstot par AHL sezonas vērtīgāko un rezultatīvāko hokejistu. 1999. gada NHL jauno spēlētāju draftā viņu ar kopējo 213. numuru 7. kārtā draftēja Otavas «Senators», taču NHL viņš ir aizvadījis tikai 48 spēles.

Karjeras laikā viņš ir spēlējis tikai trīs Ziemeļamerikas līgās – QMJHL, AHL un NHL, un allaž izcēlies ar ļoti augstu rezultativitāti. QMJHL līgā Žirū trīs sezonu laikā kopā regulārajā čempionātā un play-off piedalījās 248 (202+46) spēlēs, kurās guva 127 vārtus un atdeva 129 rezultatīvas piespēles.

Lielāko daļu savas karjeras viņš ir aizvadījis AHL, kur 11 sezonu laikā ir spēlējis sešu komandu sastāvā regulārajā čempionātā aizvadot 771 spēles, kurās ir guvis 368 vārtus un atdevis 336 rezultatīvas piespēles, bet 118 play-off mačos Žirū kontā ir 52 vārtu guvumi un 51 rezultatīva piespēle.

Savas spīdošās AHL karjeras laikā Žirū divreiz kļuvis par AHL čempionu, 2009. un 2010. gadā izcīnot Kaldera kausu kopā ar Hēršijas «Bears». Tāpat viņš 2009. gadā tika atzīts par AHL vērtīgāko spēlētāju, 2009. gadā kļuva par AHL rezultatīvāko hokejistu, 2009. un 2010. gadā kļuva par AHL labāko vārtu guvēju, bet 2010. gadā kļuva par AHL play-off rezultatīvāko spēlētāju un labāko vārtu guvēju.

Neskatoties uz ļoti veiksmīgo karjeru AHL, NHL Žirū nostiprināties nav izdevies. Kopumā sešu sezonu laikā viņš ir mēģinājis nostiprināties četru dažādu NHL klubu pamatsastāvā, taču kopā ir aizvadījis tikai 48 spēles, gūstot sešus vārtus un atdodot sešas rezultatīvas piespēles. Pēdējo sezonu viņš aizvadīja «Blue Jackets» sistēmā, šīs komandas sastāvā NHL aizvadot deviņas spēles (vieni gūti vārti), bet lielāko daļu sezonas viņš nospēlēja AHL fārmklubā «Falcons», kur 65 spēlēs sakrāja 28 vārtus un 26 rezultatīvas piespēles.

Hokeja speciālisti raksturo Žirū kā malējo uzbrucēju ar ļoti spēcīgu un precīzu metienu, kurš vienlīdz labi spēlē gan kreisajā, gan labajā malā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu