Haoss eksāmenā: būs dienesta pārbaude un gaidāmos eksāmenus vēlreiz pārbaudīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Izglītības ministrs Roberts Ķīlis saistībā ar haosu angļu valodas eksāmenā nolēmis veikt dienesta pārbaudi un nolemts, ka rūpīgi tiks pārbaudīti arī gaidāmie eksāmeni, portālu «Apollo» informēja ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Reinis Tukišs.

Ķīlis ceturtdien ticies ar Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītāju Gunti Vasiļevski, kuru viņš bija atsaucis no atvaļinājuma.

Tikšanās laikā Vasiļevskis uzsvēris, ka uzdevumu secības maiņa tika veikta, reaģējot uz iepriekš izteiktajām sūdzībām par to, ka gadījumos, kad viens uzdevums neatrodas vienā atvērumā, lapas šķirstīšana traucē tā izpildi.

Vienlaikus VISC vadītājs atzina, ka paaugstināta stresa apstākļos skolēni var apjukt un neizlasīt eksāmena instrukciju.

Ķīlis nolēmis veikt dienesta pārbaudi, lai līdz 29.maijam apzinātu faktus un rīcības, kā arī vajadzības gadījumā lemtu par atbildīgajiem.

Tika nolemts, ka visiem gaidāmajiem eksāmeniem tiks pievērsta papildus uzmanība un tos vēlreiz rūpīgi pārbaudīs eksperti, lai nepieļautu šāda veida apjukumu un novērstu citus iespējamos riskus.

Nolemts arī tas, ka, labojot angļu valodas centralizēto eksāmenu, tiks ņemta vērā arī darba lapa, ne tikai atbilžu lapa. Līdz ar to tiks novērsts risks, ka skolēni atbilžu lapā ierakstījuši atbildes nepareizajā vietā.

Ministrs uzsvēra, ka ir steidzami nepieciešams domāt par centralizēto eksāmenu pārdomātāku izkārtojumu mācību gada ietvaros. Proti, grūti uzskatīt par saprātīgu situāciju, kad visi eksāmeni ir saspiesti ļoti īsā laikā un arī to labošanai atlicinātais laiks ir ļoti saspringts.

Ministrs rosinās pārdomāt, vai nebūtu gudrāk centralizēto eksāmenu kārtošanu uzsākt jau pavasarī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu