Vectēvs ar mazmeitu pa mājas jumtu staigājis sadzīvisku iemeslu dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Noskaidrots, ka šodien Rīgā, Pulkveža Brieža ielā, pa septiņstāvu mājas jumta malu pastaigājies mājas pārvaldnieks ar savu astoņus gadus veco mazmeitu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka kāds mājas iedzīvotājs bija sūdzējies par tekošu jumtu. Mājas pārvaldnieks nolēmis uzkāpt uz jumta un pameklēt iespējamo caurumu, taču līdzi paņēmis mazmeitu, kuru nevienam nebija iespējams atstāt pieskatīšanai.

Savukārt to, ka uz jumta atrodas vīrietis ar bērnu, pamanīja kāds garāmgājējs, kurš padomājis to ļaunāko - pieļaujot, ka kāds vēlas izdarīt pašnāvību. Acīgais garāmgājējs ziņojis atbildīgajiem dienestiem.

Kad bija noskaidroti lietas apstākļi, policija secināja, ka nekādi pārkāpumi no namu pārvaldnieka puses nav pieļauti.

LETA jau ziņoja, ka šodien uz notikuma vietu bija devušies glābēji, bet policija uz laiku slēdza satiksmi.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele, plkst.14.30 no kāda iedzīvotāja tika saņemta informācija, ka Pulkveža Brieža ielā vecs cilvēks ar mazu bērnu staigā pa septiņstāvu dzīvojamās mājas jumta malu.

Lai pārbaudītu šo informāciju, uz notikuma vietu devās VUGD glābēji ar autokāpnēm, bet Valsts policija Pulkveža Brieža ielas posmā starp Dzirnavu ielu un Elizabetes ielu uz laiku slēdza satiksmi abās joslās virzienā uz centru.

Ap plkst.14.40 tas pats cilvēks vēlreiz zvanīja glābšanas dienestam, lai pateiktu, ka pārgalvīgās personas ar bērnu uz jumta vairs nav.

Glābēji tomēr pārmeklēja ēkas jumtu, bēniņus un kāpņutelpu, taču nevienu gados vecu cilvēku ar bērnu neatrada. Tomēr kādā šī nama dzīvoklī VUGD darbinieki sastapa vīrieti, kurš apstiprināja, ka viņš ar mazmeitu pirms brīža patiešām ir staigājis pa mājas jumtu.

Kā ziņots, līdzīgu izsaukumu glābēji saņēma 12.maija vakarā, kad Rīgā, Matīsa ielā, uz daudzdzīvokļu mājas trešā stāva palodzes bija nonācis septiņus gadus vecs zēns.

Glābēji ieradās notikuma vietā, piekļuva zēnam, nomierināja viņu un nodeva mediķiem, kuri bērnu aizveda uz slimnīcu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu