Ādažu poligonā atrod lāča pēdu nospiedumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ādažu poligonā manītas lāča pēdas, liecina militāro ziņu portālā «sargs.lv» pieejamā informācija.

Pēdas atrastas, kad starptautiskajā bioloģiskās daudzveidības dienā īpašā pasākumā jaunsargiem un skolēniem tika stāstīts par gludeno čūsku.

Veicot Ādažu poligona bioloģiskās daudzveidības resursu apsekošanu, dabas aizsardzības speciālisti uzdūrās visai neparastam atradumam - lāča pēdu nospiedumiem. Pēdu nospiedumi labi bija redzami poligona centrālajā daļā - uz smilšainā ceļa netālu no Puskas kurgāna.

Kad tieši un no kurienes neparastais viesis devies ciemos pie karavīriem uz poligonu, vides speciālistiem gan nav zināms. Arī līdz šim lācis poligonā vai tā tuvumā nav manīts.

Brūnais lācis nav plaši izplatīts dzīvnieks Latvijas mežos, bet tomēr valsts ziemeļos un austrumos tas ir sastopams. Liela brūno lāču populācija aptuveni 600 lāču - mīt pie mūsu ziemeļu kaimiņiem Igaunijā.

Ādažu poligons ir unikāla teritorija, kurā redzams, kā regulārs traucējums, ko nodrošina militārās mācības, rada un uztur īpašus biotopus, kas ir mājvieta retām un aizsargājamām sugām, tostarp daudzām rāpuļu sugām.

Vairāku dabas vērtību veidošanos un saglabāšanos ir sekmējušas teritorijā notiekošās militārās aktivitātes, kas virsājiem un kāpām nav ļāvušas aizaugt ar krūmiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu