Vācija gatava sniegt atbalstu, Latvijai gatavojoties kļūt par prezidējošo valsti ES

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vācija saistībā ar Latvijas gatavošanos prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē ir gatava sniegt mūsu valstij ekspertu atbalstu un konsultācijas, šodien atvadu tikšanās laikā ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (RP) apliecināja Vācijas vēstnieks Latvijā Klauss Burkhards.

Tikšanās laikā pārrunāti gan divpusējo attiecību, gan Eiropas dienas kārtības jautājumi. Latvijas ārlietu ministrs un Vācijas vēstnieks pauda gandarījumu par abu valstu lielisko divpusējo sadarbību, aktīvo politisko dialogu, ciešajiem kontaktiem ekonomikas, kultūras un izglītības jomā. Rinkēvičs izteica pateicību par Vācijas puses iniciēto sadarbību profesionālās izglītības jomā. «Tā ir ļoti praktiska un nozīmīga lieta, sadarbība jāturpina,» atzina ministrs.

Pārrunājot turpmāko Eiropas nākotni, Rinkēvičs apliecināja Latvijas gatavību sadarboties ar Vāciju «gudras izaugsmes» veicināšanā. Eiropas ekonomiskā izaugsme nav finansējama ar jauniem parādiem. Latvijai ir būtiski nākamajā ES budžetā panākt taisnīgu tiešmaksājumu sistēmu un kohēzijas politikas finansējuma saglabāšanu vismaz līdzšinējā līmenī. Vēstnieks atzina, ka Vācija augsti novērtē Latvijas paveikto un saistībā ar Latvijas gatavošanos prezidentūrai ES 2015.gadā apliecināja Vācijas puses gatavību sniegt ekspertu atbalstu un konsultācijas, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā.

Rinkēvičs pateicās vēstniekam par Vācijas atbalstu un sadarbību NATO. Savukārt vēstnieks Burkhards atzinīgi novērtēja Latvijas un Vācijas kopīgo sadarbību Afganistānā.

Burkhards Vācijas vēstnieka pienākumus Latvijā sāka pildīt 2010.gada 10.augustā un amatu atstās saistībā ar došanos pensijā. Vācijas vēstniecībā Rīgā aģentūra LETA uzzināja, ka patlaban vēl jaunā Vācijas vēstnieka Latvijā vārds nav zināms.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu