Latvijas otrā izlase arī otrajā turnīrā pārspēj Nīderlandi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas otrā basketbola izlase otrā pārbaudes turnīra pēdējā, trešajā spēlē ceturtdien Ķīnā ar 85:71 pārspēja Nīderlandes otro valstsvienību.

Latvijas komandas rindās rezultatīvākie ar 15 punktiem bija Žanis Peiners un Ingus Jakovičs, kamēr Pāvels Pastušeņa un Kristers Zeidaks iekrāja attiecīgi pa 13 un 12 punktiem.

«Nīderlandes komandā spēlē atlētiski un pieredzējuši, taču palēni basketbolisti. Mūsu uzdevums bija spēlēt pēc iespējas ātrāk, lai pretiniekiem radītu diskomfortu, kas mača lielākajā daļā arī izdevās,» Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē izlases galveno treneri Ainaru Bagatski. «Tikai pēdējā ceturtdaļā pārāk ātri noticējām uzvarai. Sākām meklēt vieglākos ceļus uzbrukumā un aizsardzībā, ļāvām pretiniekiem samazināt punktu starpību līdz desmit. Taču tuvāk viņus nepielaidām.»

«Otro spēli pēc kārtas produktīvi nospēlēja Peiners, kurš labi saasināja spēli. Pagaidām viņam gan traucē agri sakrātā piezīmju nasta - šodien 15 punkti tika gūti 13 nospēlētajās minūtēs. Kvalitatīva spēle izdevās Pastušeņam, kurš bija rezultatīvs un aizsardzībā sagādāja problēmas pretinieku centriem,» izcēla Bagatskis.

Kā ziņots, Vujangas turnīra pirmajā mačā otrdien Latvijas izlase ar 66:71 piekāpās Ķīnas otrajai valstsvienībai, bet trešdien ar 84:89 zaudēja ASV komandai.

Otrajā turnīrā Latvijas komanda ar vienu uzvaru trīs spēlēs ierindojās trešajā vietā aiz ASV komandas un Ķīnas otrās izlases.

Sestdien sāksies pēdējais, trešais turnīrs, kura pirmajā kārtā Latvijas otrā izlase atkal cīnīsies ar Ķīnas otro izlasi.

«Krājas gan pieredze, gan nogurums, tāpēc trešais turnīrs solās būt īpaši interesants. Pretinieki zināmi, pārsteigt citam citu būs grūti, bet spēle spēlei nelīdzinās. Rezervē ir daži taktiskie knifi, lai kompensētu mūsu atpalicību atlētiskumā. Ar cīņassparu viss ir kārtībā, bet būs interesanti paskatīties, kas ar to notiks uz noguruma fona,» piebilda Bagatskis.

Pirmajā turnīrā, kas notika Šanhajā, Latvijas izlase ar 51:66 piekāpās Ķīnas otrajai izlasei, turpinājumā ar 67:69 piekāpās ASV basketbolistiem, bet ar 72:62 pieveica Nīderlandes otro izlasi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu