Valsts meža dienests Šlesera priežu lietu varētu izskatīt nākamnedēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts meža dienests (VMD) saņēmis Jūrmalas aizsardzības biedrības (JAB) iesniegumu par to, ka bijušā politiķa Aināra Šlesera īpašumā, kas atrodas kāpu teritorijā, neskaidru iemeslu dēļ nokaltušas 15 priedes.

Kā biznesa portālu «Nozare.lv» informēja VMD pārstāve Selva Šulce, VMD plāno šo iesniegumu izskatīt nākamnedēļ.

«Dienests, informējot meža īpašnieku, savas kompetences ietvaros veiks konkrētās mežaudzes apsekošanu, izvērtēs situāciju un noteiks bojājumu pakāpi. Par konstatēto situāciju tiks noformēts mežaudzes apsekošanas akts. Atkarībā no iegūtās informācijas par mežaudzes stāvokli tiks pieņemts lēmums par tālāku rīcību, tas varētu notikt nākamajā nedēļā,» sacīja Šulce.

Kā ziņots, Šleseram piederošajā īpašumā Jūrmalā, Upes ielā 1a, nokaltušas apmēram 15 priedes, novērojuši JAB aktīvisti.

JAB ir lūgusi VMD noskaidrot koku bojāejas cēloņus, turklāt biedrība ir gatava arī apmaksāt izpētes izdevumus, jo ir norūpējusies par iespējamu citu koku bojāeju kāpu teritorijā, aģentūru LETA informēja biedrības valdes priekšsēdētājs Uldis Kronblūms.

Īpašums atrodas kāpu zonā, tādēļ Šlesera ģimenei ilgstoši neveicas ar tā apbūves ieceru īstenošanu.

LETA jau ziņoja, ka pērn decembra nogalē Jūrmalas domes Administratīvā komisija piemērojusi Šleseram 500 latu soda naudu par nelikumīgi izbūvētu tenisa laukumu šajā īpašumā. Tenisa laukumu ar mākslīgo segumu apjoza trīs līdz četrus metrus augsts drāšu žogs, taču nekādas palīgbūves līdzās laukumam nav uzbūvētas.

«Tenisa laukums bija paredzēts sākotnējā dzīvojamā kompleksa būvniecības projektā, ko Būvvalde neakceptēja. Akceptētajā projektā, uz kuru būvatļauja tika izdota, tenisa laukums nebija paredzēts,» pastāstīja nodaļas speciālists Lidvaldis Lukševics. Būvatļauja tika apturēta pēc tam, kad JAB to apstrīdēja tiesā, iebilstot pret būvniecību piejūras priežu mežā.

Kā ziņots, Administratīvā rajona tiesa pērn 25.oktobrī apmierināja JAB pieteikumu un atcēla Ministru kabineta 2010.gada 2.marta rīkojumu par meža zemes transformāciju Upes ielā 1a, kur politiķis un uzņēmējs Šlesers plāno būvēt privātmāju.

Pērn februārī valdībā tika atbalstīta 0,6627 hektārus plaša zemesgabala transformācija, kas ir par 0,23 hektāriem mazāk, nekā bija lūgts. Rīkojums paredz transformēt meža zemi savrupmājas un saimniecības ēkas kompleksa būvniecībai Šleseram un Šleserei piederošajā nekustamajā īpašumā. Transformējamajā platībā ir nepieciešama koku ciršana.

JAB tiesā apstrīdēja Ministru kabineta rīkojumu par Šleseram piederoša zemesgabala Upes ielā 1a lietošanas mērķa maiņu, meža vietā pieļaujot privātmājas būvniecību, tādējādi iznīcinot vērtīgu biotopu Rīgas jūras līča piekrastes zonā.

Tiesa no rīkojuma pieņemšanas dienas atcēla rīkojumu daļā, ar kuru tika atļauts transformēt 0,66 hektārus meža zemes Jūrmalā, Upes ielā 1a, taču Šleseru ģimene un uzņēmums «Avadel» aizliegumu cirst priedes viņu īpašumā pārsūdzējuši Administratīvajā apgabaltiesā. Šo strīdu Administratīvā apgabaltiesa apelācijas kārtībā plāno skatīt 2013.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu