Sociologs: Stāsts par Bērziņu ir ļoti interesants

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Kalniņš/Valsts prezidenta kanceleja

Stāsts par Valsts prezidentu Andri Bērziņu ir ļoti interesants, komentējot viņa šā gada aprīļa popularitātes reitingus, sacīja Tirgus un sabiedriskās domas pētījuma centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Intervijā Latvijas Radio viņš norādīja, ka šajā stāstā mazliet velkamas paralēles ar to, kā sākumā veidojās eksprezidenta Valda Zatlera popularitāte, stājoties amatā.

Sociologs atzina, ka Bērziņa sākums nebija spožs, jo viņš tika pasniegts kā tumsas spēku produkts, kuru amatam izvirzījuši tā dēvētie oligarhi.

Kaktiņš atzina, ka, Bērziņam stājoties amatā, viņu pozitīvi vērtēja mazliet vairāk nekā desmit procenti iedzīvotāju, pērn augustā tie jau bija 29%, bet jaunākie dati no aprīļa vidus liecina, ka prezidentu pozitīvi vērtē 53% iedzīvotāju, bet negatīvi - 28%. «Viņa reitings ir krietni ar plus zīmi,» komentēja sociologs.

Jautāts, vai tomēr prezidenta amatā nav vieglāk iegūt labu reitingu, sociologs sacīja, ka tas drīzāk atkarīgs no darbības, ne amata nosaukuma. Arī Ministru prezidents un Saeimas priekšsēdētāja neskanot sliktāk, taču šajos amatos reitings ir zemāks.

Kaktiņš gan atzina, ka, protams, prezidentam ir iespēja neiesaistīties smagu lēmumu pieņemšanā un izvēlēties darīt to, kas sabiedrībai šķiet simpātiski.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu