Haoss eksāmenā: VISC vadītājs skaidro, kāpēc eksāmenu laikā devās atvaļinājumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītājs Guntis Vasiļevskis tik atbildīgā brīdī - centralizēto eksāmenu laikā - atvaļinājumā devās, jo maksimāli vēlējās sevi attālināt no šī procesa.

LNT raidījumā «900 sekundes» Vasiļevskis paskaidroja, ka arī viņa bērns šogad beidz 12.klasi un, lai novērstu jebkādas šaubas, ka viņš varētu palīdzēt bērnam, izvēlējās doties atvaļinājumā.

Vasiļevskis paskaidroja, ka šāda prakse pierasta arī kaimiņvalstī Lietuvā.

Runājot par turpmākajiem eksāmeniem, VISC vadītājs paskaidroja, ka nav iepazinies ne ar vienu no tiem, taču amatpersonas, kurām ir pielaide eksāmeniem, pārbaudīs, lai nerastos līdzīga situācija.

Jautāts, cik cilvēku redz eksāmenu lapas, Vasiļevskis norādīja, ka gala versiju redz trīs cilvēki. Viņš paskaidroja, ka tas ir drošības apsvērums, jo pirms trim četriem gadiem bija problēmas ar drošību, bet tagad, iesaistot mazāk cilvēku, šīs problēmas izdevies atrisināt.

Jānorāda, ka izglītības ministrs Roberts Ķīlis pēc haosa angļu valodas eksāmenā atsauca Vasiļevski no atvaļinājuma.

Ceturtdien tikšanās laikā ar Vasiļevski Ķīlis nolēmis veikt dienesta pārbaudi, lai līdz 29.maijam apzinātu faktus un rīcības, kā arī vajadzības gadījumā lemtu par atbildīgajiem.

Tika nolemts, ka visiem gaidāmajiem eksāmeniem tiks pievērsta papildu uzmanība un tos vēlreiz rūpīgi pārbaudīs eksperti, lai nepieļautu šāda veida apjukumu un novērstu citus iespējamos riskus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu