Centrālcietumā patlaban «sēž» teju 200 bijušās amatpersonas

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Lielākā Latvijas cietuma - Rīgas Centrālcietuma - īpašajā nodaļā pašlaik uzturas 190 par dažādiem noziegumiem apcietinātas un notiesātas bijušās amatpersonas.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē aģentūrai BNS pastāstīja, ka speciālā nodaļa, kurā uzturas apcietinātās vai jau notiesātās bijušās amatpersonas, cietumā ir jau vairākus gadus. Nodaļa izveidota, lai nepieļautu incidentus, kas amatpersonām, piemēram, policistam, varētu rasties, atrodoties citā cietuma korpusā kopā ar ieslodzītajām privātpersonām, tostarp recidīvistiem.

Nekādas privilēģijas un atlaides amatpersonām gan netiekot dotas, uz viņiem attiecas tie paši cietuma noteikumi kā uz jebkuru apcietināto vai notiesāto. Kamerās ieslodzītie atrodas pa divi vai vairāk, taču cietuma pēdējo gadu praksē ir bijušas situācijas, ka amatpersonas sēdējušas arī pa vienam.

Ieslodzījuma vietu pārvaldei gan nav precīzu datu, cik kopumā patlaban Latvijas cietumos izcieš sodu vai gaida tiesu bijušās amatpersonas, taču lauvas tiesa noteikti atrodoties tieši Centrālcietuma speciālajā nodaļā.

Jau ziņots, ka speciālajā nodaļā savulaik uzturējušies gan pašvaldību vadītāji, gan augsta ranga tiesībsargājošo iestāžu darbinieki. Tur kādu laiku pavadījušas tādas amatpersonas kā bijušais Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes vadītājs Vladimirs Vaškevičs, bijušais Latvijas energoapgādes uzņēmuma «Latvenergo» valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons, Jūrmalas domes kādreizējais mērs Raimonds Munkevics un citi.

Vieni no pazīstamākajiem, kas pašlaik nodaļā uzturas kā apcietinātie, ir Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas lietā apsūdzētie Vilnis Štrams un Pēteris Strancis. Viņi gaida savu apelācijas sūdzību izskatīšanu Augstākajā tiesā.

Pavisam Centrālcietumā, kas kalpo kā izmeklēšanas cietums un soda izciešanas vieta, pašlaik atrodas apmēram 1400 ieslodzīto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu