Patiesība par precētu vīriešu ēšanas paradumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Precēti vīrieši veselīgu ēdienu mājās ēd tikai mīļā miera labad, savukārt, kad sieva neredz, labprāt mielojas ar neveselīgu ātrās uzkošanas ēdnīcu ēdienu, atklājuši amerikāņu pētnieki.

Mičiganas universitātes pētnieki secinājuši, ka veselīga uztura apspriešana ģimenē mudina vīriešus vairāk izvēlēties veselīgu ēdienu.

Vairums no pētījumā aptaujātajiem vīriešiem norādīja, ka viņu sievas ar viņiem nekonsultējas, kad mēģina piedabūt viņus uz veselīgāku uzturu.

Sievas ar vīriem veselīga ēdiena izvēli pārsvarā apspriež tikai tādos gadījumos, kad tiek runāts par bērna uzturu, atklāts aptaujā.
Pat gadījumos, kad veselīgākam uzturam licis pievērsties ārsts, vīriem pārsvarā nepatīk šķīvju satura nomaiņa, taču viņi atturas no protestēšanas mīļā miera labad, bet ārpus mājas parasti kārtīgi izēdas ar neveselīgu maltīti.

«Izšķirošais faktors, lai precēti vīrieši pievērstos veselīgam uzturam, ir pāra kopīgas diskusijas par izmaiņām ēdienkartē,» norāda pētījuma vadītājs profesors Dereks Grifits.

«Es domāju, ka vakariņas daudziem vīriešiem ir veselīgas, bet viņi savu neapmierinātību kompensē, ārpus mājas ēdot visu, ko vien vēlas,» skaidroja Grifits.

«Ārstiem vajadzētu ieteikt, lai vīri mēģinātu risināt taktiskas sarunas ar sievām piesardzīgā veidā, lai nodrošinātos, ka viņiem pēc sarunām nakts nav jāpavada uz dīvāna,» sacīja Grifits.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu