Pētījumā analizēs ilgstošā bezdarba problēmas Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāre Ieva Jaunzeme un Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktora pienākumu izpildītāja Vivita Pūliņa piektdien parakstīja sadarbības līgumu ar Pasaules Banku par zinātniska pētījuma «Latvija: kurš ir bezdarbnieks, ekonomiski neaktīvais un trūcīgais?» veikšanu, portālu «Apollo» informēja ministrijā.

Pētījumā analizēs ilgstošā bezdarba iemeslus, nabadzības slazdus, pabalstu un darbaspēka nodokļu sakarību, pašlaik īstenotos atbalsta pasākumus. Tā veicēji sagatavos priekšlikumus esošās situācijas uzlabošanai. Pētījuma rezultāti būs publiski pieejami 2013.gada sākumā.

Labklājības ministre Ilze Viņķele (V) norāda: «Šajā pēckrīzes periodā, kurā saskaramies ar demogrāfiskajiem un nodarbinātības izaicinājumiem, Latvijai ir ļoti būtiski rūpīgi izsvērt katru pieņemto lēmumu, lai tie tik tiešām būtu virzīti uz valsts turpmāku attīstību. Ekspertu atzinumos balstīti lēmumi - tā ir prakse, kura būtu jāievieš ikdienas lēmumu pieņemšanā. Esam pateicīgi par iespēju saņemt finansiālu atbalstu no Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem un Pasaules Bankas, kuras ekspertu kompetence ir vairākkārt apliecināta Latvijas valstij izšķirīgos brīžos.»

«Latvija ir parādījusi, ka stingra apņemšanās un veselīga politika var palīdzēt valstij ātrāk atgūties no smagas ekonomiskās krīzes. Atgriežoties straujākai ekonomiskajai izaugsmei, tagad izaicinājums ir samazināt krīzes atstāto mantojumu, īpaši būtiski ir ieviest sistēmas, kas ļaus ilglaicīgajiem bezdarbniekiem atgriezties darba tirgū. Pasaules Banka ir ļoti gandarīta kopā ar Latvijas valdību strādāt pie šādu jautājumu risināšanas,» teicis Pasaules Bankas (PB) reģionālais vadītājs Polijā un Baltijas valstīs Ksavjērs Deviktors.

Zinātnisko pētījumu veiks saskaņā Papildu saprašanās memorandā starp Eiropas Komisiju un Latviju noteikto saistībā ar 2012.gadā sagatavojamo sociālās palīdzības sistēmas reformu un aktīvās darba tirgus politikas pasākumu pilnveidošanu. Pētījuma īstenošanu nodrošinās PB, piesaistot starptautiski atzītus ekspertus.

Sagaidāmās pētījuma izmaksas ir 200 tūkstoši latu, ko apmaksās NVA īstenotajam Eiropas Sociālā fonda projektam piešķirtā finansējuma ietvaros. Pētījuma īstenošanu 30 tūkstošu ASV dolāru apjomā līdzfinansēs arī PB.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu