Vai bērnam atklāt, ka viņš ir adoptēts?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna uzņēmums

Adoptēt pamestu bērnu – kādam šis ir sapnis no bērnības, citam – nesen dzimusi, tomēr mīļa doma. Itin bieži cilvēki nespēj sadūšoties adopcijai, jo uzskata to par birokrātiski sarežģītu procesu vai baidās no sabiedrībā plaši izplatītiem mītiem par bērnunama bērniem.

Ģimenes portāls mammamuntetiem.lv un Labklājības ministrija (LM) ir sagatavojuši piecus adopcijas jautājumiem veltītus videopadomus. To mērķis ir iedrošināt potenciālos bērnu adoptētājus un veicināt sabiedrības izpratni par adopcijas procesu.

Videopadomi, kas titrēti arī krievu valodā, ir pieejami mammamuntetiem.lv sadaļā Video padomi un LM interneta vietnē www.lm.gov.lv.

Videopadomos LM, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un bāriņtiesas speciālisti, kā arī psihoterapeits skaidro dažādus adopcijas procesa aspektus. Pieredzē dalās adoptēto bērnu un audžuģimeņu vecāki.

LM videopadomu veidošanas mērķis ir kliedēt mītus un stereotipus par it kā sarežģīto, ilgstošo un birokrātisko adopcijas procesu, kā arī veicināt izpratni un iedrošināt potenciālos adoptētājus izšķirties par labu bērna adopcijai. Uz to aicina videopadomi «Adopcija soli pa solim» un «Emocionālā sagatavošanās adopcijai». Par valsts atbalstu un alternatīvām ģimenes aprūpes formām uzzināsi padomā «Kā pamestajiem bērniem palīdz audžuģimene un viesģimene».

Vai bērnam atklāt, ka viņš ir adoptēts? – arī uz šo būtisko jautājumu videopadomos ir rodama atbilde, ko sniedz psihoterapeite Dace Blaževiča. Citā videopadomā savukārt apspriesti mīti par adoptētiem bērniem, piemēram, vai tiešām lielākais bieds, lai izšķirtos par sliktu adopcijai, ir bērna sliktie gēni?

Plašāka informācija par adopciju un ar to saistītiem jautājumiem pieejama LM interneta vietnē, sadaļā «Adopcija» http://www.lm.gov.lv/text/1550 un mammamuntetiem.lv sadaļās Video padomi un Ģimene.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu