Latviešu aktieri atklāj «Leģendārais vikings Tors» ierunāšanas kuriozus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ilmārs Znotiņš

Līdz šim dārgāko islandiešu kino projektu - animācijas filmu «Leģendārais vikings Tors», kas tapusi septiņus gadus un stāsta par Ziemeļvalstu mitoloģijas tēliem - latviešu auditorijai ieskaņojuši sabiedrībā iecienīti aktieri: Maija Apine, Ieva Aleksandrova-Eklone, Edgars Lipors, Imants Pakalnietis, Dainis Porgants un citi. Aktieri dalās pārdomās par islandiešu 3D animācijas filmas «Leģendārais vikings Tors» ierunāšanas gaitu un aizkulisēm, atklājot interesantus faktus gan par pašu mākslas darbu, gan aktieru savstarpējām attiecībām.

Aktieri saskata līdzības ar sevi un filmas «Leģendārais vikings Tors» varoņiem un saka paldies skaņu režisoram Jānim, kas izvēlējies tik atbilstošas balsis filmiņas tēliem. Aktrise Maija Apine, kas ierunājusi pazemes dievieti Hēlu, stāsta: «Kad ieskaņojām filmu, bija tēls, ar ko es, Hēla, slikti apgājos. Neklausījos viņa argumentos un pavēlēju iemest cietumā. Pēc tam izrādījās, ka šo lomu ierunājis viens no maniem mīļākajiem draugiem – Imants Pakalnietis. Un tad izrādījās, ka esmu tā ar viņu neklātienē izrīkojusies!»

Arī aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone, kas ierunājusi daiļo mīlestības un kara dievieti Freiju, dalās atmiņās par komisku situāciju no animācijas filmas ierunāšanas gaitas: «Tad, kad man parādīja Hēlu un skaņu režisors teica: «Tu zini, man ir viena aktrise...» Es teicu: «Maija Apine!» Viņš teica: «Jā!» Es tiešām cienu Maiju Apini gan kā aktrisi, gan kā savu skolotāju. Šī bija lieliska izvēle! Odziņa uz kūkas. Viņa spēj izcelt tēlu, atdzīvināt to. Ar skaņu režisoru burtiski vienā balsī teicām: «Maija!»» Kad aktrises satikās fotosesijā, kas veltīta animācijas filmai, abas bija pārsteigtas, viena otru ieraugot dzīvē. Aktieri atklāj, ka filmas ierunāšanas gaitā cits citu nemaz neesot satikuši, tāpat arī bieži vien nav iespējas noskatīties visu filmu kopumā – tikai sava varoņa ierunātās epizodes.

Filmu «Leģendārais vikings Tors» aktieri noskatījās īpašajā seansā, kas notika 18. maijā kinoteātrī «Kino Citadele». Maija Apine, Edgars Lipors un Ieva Aleksandrova-Eklone, atkal satiekoties klātienē, ar prieku atcerējās vairākas situācijas, kas izraisījušas neviltotu prieku. Maija Apine, kas filmā ierunājusi pazemes valdnieci Hēlu, norāda: «Visvairāk nogurdināja ķērkšana un skaņas, ko izdzīvo varoņi. Ja nofilmētu no malas, būtu gaužām komiski. Vienu brīdi tēloju Gēbelsu, citu brīdi - Čapajevu. Kad manam tēlam met, tad ar visu ķermeni liecos un ieslēdzos darbībā. Hēlai bija arī tāda raksturīga lieta, ka pirms runāšanas viņa caur zobiem ievilka skaņu «sssst». Arī tas bija komiski.» Arī pārējie aktieri smejoties saka – Hēlas runas veids esot patiešām uzjautrinošs. Ievas Aleksandrovas-Eklones vīrs Elvings Eklons ik pa laikam atgādinot sievai, cik jocīgi izskatās, kad pieauguši cilvēki ierunā filmas.

Uz jautājumu, vai animācijas filmas ierunāšanas laikā bijusi kāda pārteikšanās, aktieri atbild viennozīmīgi – tādas situācijas esot gandrīz vienmēr! Aktrise Maija Apine stāsta: «Pārteikšanās jau notiek vienmēr, kad nogurums. Nu komiski ir tas, ka vēders sāk burkšķēt, sakot, ka šodien pietiks ierunāt filmu.» Filma aktieriem palikšot prātā, pateicoties ne tikai interesantajam ierunāšanas procesam, bet arī animācijas filmas sižetam un stāstam. Filma balstīta Ziemeļvalstu mitoloģijā, iekļaujot stāstā spilgtas dievības ar izteiktām rakstura iezīmēm.

Filma «Leģendārais vikings Tors» ir stāsts par pusaudzi Toru, kas izrādās Valhallas dievu karaļa Odina dēls un grib kļūt par karavīru, lai uzvarētu pazemes briesmoņus. Kādu dienu Tora rokās nonāk brīnumains veseris, kas jaunajam kalējam ne tikai dod varoņa spēku, bet arī runā, neskopojoties sniegt noderīgus padomus. Filma Latvijas kinoteātros skatāma no 18. maija un piemērota dažāda vecuma skatītājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu