Pēc 33 gadiem atklājas patiesība par kādu baisu slepkavību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ņujorkas policija piektdien paziņojusi, ka aizturējusi aizdomās turamo lietā par sešgadīgā Ītana Patca pazušanu, kas pilsētas centrā pazuda pirms 33 gadiem, ziņo BBC.

Ītans Patcs pazuda pa ceļam uz skolu Manhetenā 1979.gadā. Viņa lieta piesaistīja sabiedrības uzmanību  pazudušo bērnu likteņiem valstī. Zēna fotogrāfija tika nodrukāta uz piena pakām.

Pēc 33 gadiem atklājies, ka Patcu noslepkavoja kāds Pedro Ernandess no Ņūdžersijas štata. Viņš zēnu nožņaudza, līķi ievietoja polietilēna maisā un atstāja izgāztuvē, pavēstījusi Ņujorkas policijas šefs Reimonds Kellijs.

Zēns pazuda, kad vecāki viņu pirmo reizi uz skolu palaida vienu pašu.

Ernandess ir pirmais aizdomās turētais, kurš aizturēts saistībā ar šo lietu. 1979.gadā viņš strādāja veikalā, netālu no zēna vecāku mājas.
Policija uzskata, ka Ernandess zēnu ievilināja veikalā, piesolot viņam limonādi, tad ieveda viņu pagrabā un nožņaudza.

Zēna līķis tā arī netika atrasts.

Policija paziņojusi, ka Ernadess atzinies pastrādātajā, jo nespējis vairs ilgāk slēpt patiesību.

Policija par to informējusi Ītana vecākus.

ASV prese ziņo, ka Ernandess tika aizturēts pēc tam, kad policija saņēma ziņojumu no kāda iedzīvotāja, iespējams Ernandesa radinieka, kuram slepkava bija atzinies pastrādātajā noziegumā.

25.maijā tiek pieminēta Ītana Patca pazušana pirms 33 gadiem. 1983.gadā ASV prezidents Ronalds Reigans 25.maiju pasludināja par Nacionālo pazudušo bērnu dienu.

Ītana vecāki joprojām dzīvo tajā pašā dzīvoklī un atteikušies mainīt savu telefona numuru cerībā, ka Ītans ir dzīvs un viņiem piezvanīs.

2001.gadā tiesa atzina Ītanu par mirušu. Par vainīgu Ītana nāvē toreiz atzina bērnu izvarotāju Antonio Ramosu, kas tobrīd jau atradās ieslodzījumā. Ramosam tika piespriesti 20 gadi cietumsoda saistībā ar citu lietu. Viņš cietumsodu beidz izciest šogad.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu