Sievietes Latvijā vēlas «aizņemties» slavenību fitnesa trenerus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: REUTERS/Scanpix

Pētījumā par sievietes labsajūtu 40% no aptaujātajām Latvijas sievietēm apgalvo, ka jūtas emocionāli un fiziski labi. Veselīgs uzturs (26%) un izmaiņas stilā/ vizuālajā tēlā (35%) ir vieni no galvenajiem faktoriem sieviešu labsajūtas nodrošināšanā. Ja sievietēm būtu iespēja savas labsajūtas pilnveidošanai «aizņemties» kādu slavenību padomdevēju veselīga dzīvesstila jomā, vairākumā gadījumu viņas izvēlētos personīgo fitnesa treneri (41%), portālu «apollo» informēja Kristīne Liepiņa, komunikāciju aģentūra «Edelman Affiliate».

Viena ceturtdaļa no aptaujātajām Latvijas iedzīvotājām jūtas pārliecinātas par sevi un pozitīvi novērtē savu vizuālo tēlu, salīdzinot ar Lietuvas sievietēm, no kurām tikai viena piektdaļa jūtas apmierinātas ar ārējo izskatu.

Pētījums, kas tika izstrādāts sadarbībā ar veselīga dzīvesveida izglītojošo projektu - Activia programma - pierāda to, ka sievietes, kuras maz uzmanības pievērš saviem ēšanas paradumiem un veselībai, jūtas slikti gan emocionāli, gan arī fiziski.
Pētījumā saskatāma rezultātu atšķirība saistībā ar ēšanas paradumiem starp Latvijas un Lietuvas sievietēm. Tikai 33% no aptaujātajām Latvijā dzīvojošajām sievietēm cenšas ēst veselīgi un uzraudzīt ēšanas paradumus, salīdzinot ar Lietuvas sievietēm - 40%. Tomēr, striktu diētu ievērošana nav ļoti izplatīta - tikai 5% Latvijā un 6% Lietuvā no pētījuma dalībniecēm tās pielieto izmaiņu panākšanai. Pētījuma rezultātos saskatāma interesanta tendence - sievietes ar augstākiem ienākumiem daudz aktīvāk ievēro stingras diētas pamatprincipus un vairāk seko līdzi savam uzturam. Activia programmas veselīga dzīvesveida eksperte, diētas ārste Lolita Neimane uzsver: «Ir svarīgi izvēlēties piemērotu diētu, to padarot par daļu no dzīvesveida. Tomēr it visā jāievēro līdzsvars - ja lietosim kādu no diētām, necenšoties veikt dažādas fiziskās aktivitātes, netiks veicināts veselīgs dzīvesveids. Jo tā pamatā ir trīs principi: diēta, stils un fitness. Tikai tad, kad sievietes jutīsies laimīgas un harmonijā ar sevi, viņas sāks just izmaiņas vizuālajā tēlā. Rūpējoties par šiem dzīvesveida principiem - diētu, stilu un fitnesu - ir jāsaprot, ka tie ir labklājības pamata stūrakmeņi, ko iesaka arī Activia programma».

Ja būtu iespēja, sievietes «aizņemtos» no populāriem cilvēkiem personīgos fitnesa trenerus (41%), stilistus (34%), bet 16% sieviešu vēlētos savu diētas speciālistu. Activia programmas eksperts un fitnesa treneris Ralfs Upmanis apgalvo: «Ar gribasspēku vien ir par maz, lai iegūtu slaidu figūru - ir jānodarbojas ar fiziskajām aktivitātēm. Lai gan 41% no sievietēm vēlētos sev personīgo fitnesa treneri, tikai 27% ikdienā nodarbojas ar fiziskajām aktivitātēm, savukārt 25% to dara 1 līdz 2 reizes nedēļā. Esmu pārliecināts, ka sievietes vienmēr var izvēlēties sev piemērotas fiziskās aktivitātes - pastaigu, skriešanu, peldēšanu vai sporta kluba apmeklēšanu. Sasniegumi un pirmie rezultāti parasti tiek sagaidīti pēc ilgāka laika. Priecājos redzēt, ka sievietes labsajūtas pamatā ir arī fizisko aktivitāšu izmantošana».

Vairāk kā Lietuvā dzīvojošās sievietes (19%) Latvijas sievietes (23%) jūtas pārliecinātas par sevi, modernas un pievilcīgas, it īpaši sievietes vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem. Stiliste Dana Dombrovska saka: «Jauki, ka Latvijas sievietes ir tik pārliecinātas par savu ārējo izskatu un vizuālo tēlu. Tieši pārliecība par savu izskatu dod personībai jaunu šarmu. Pavasaris ir laiks, kad sievietes var uzziedēt kā pirmie pavasara ziedi, mirdzēt un starot. Esmu gandarīta, ka sievietes jūtas skaistas, ir labsajūtā un harmonijā ar sevi».

Activia programma ir izglītojošs projekts, kas sastāv no trim galvenajiem aspektiem: diēta, fitness un emocionālā labsajūta. Programmas mērķis ir mudināt sievietes rūpēties par savu veselību un vizuālo tēlu, veicinot emocionālo un fizisko labsajūtu. Activia programmas saturs tika veidots ar diētas ārstes Lolitas Neimanes, fitnesa trenera Ralfa Upmaņa un stilistes Danas Dombrovskas ieteikumiem un padomiem veselīga dzīvesveida stiprināšanā. Reģistrēšanās programmai ir bez maksas. Vairāk par programmu www.activia.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu