Eirovīzijā uzvaras laurus plūc Latvijas favorīte

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku norisinājies 57.Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls, kurā uzvarētājs tiks izraudzīts no 26 valstu dalībnieku vidus. Latvija vislielāko punktu skaitu atdeva Zviedrijas pārstāvei un mūsu domas ir sakritušas ar 42 balsojošajām valstīm - Lorīna no Zviedrijas plūca uzvaras laurus šajā muzikālajā konkursā.

FOTOGALERIJĀ VARAT APSKATĪT VISUS 26 FINĀLA DALĪBNIEKUS

Zviedriete, savācot 372 punktus, pārliecinoši pārspēja Buranovas vecmāmiņas no Krievijas, kas ar dziesmu «Party For Everybody» savāca 259 punktus, un serbu Žeļko Joksimoviču, kas ar dziesmu «Nije Ljubav Stvar» ieguva 214 punktus. Ceturtajā vietā palika Azerbaidžānas pārstāve Sabina Babajeva ar 150 punktiem, bet piektajā - Albānijas pārstāve Rona Nishliu ar 146 punktiem. 

Lorīna (pilnajā vārdā Lorine Zineba Noka Talhaoui) jau bija bukmeikeru favorīte. Lorīnas līderpozīcijas visvairāk, protams, nostiprināja Rietumu un Ziemeļeiropas balsojumi. 
 
Latvijas savas balsis «atdeva»  šādi: 1 - Albānija, 2 - Apvienotā Karaliste, 3 - Francija, 4 - Lietuva, 5 - Īrija, 6 - Ukraina, 7 - Vācija, 8 - Igaunija, 10 - Krievija, 12 - Zviedrija.

Tā kā Latvijas pārstāvei Anmary ar izpildīto dziesmu «Beautiful Song» neizdevās iegūt ceļazīmi uz finālu, tad šajā vakarā atlika turēt īkšķus par Lietuvas un Igaunijas pārstāvjiem, kuri tika Eirovīzijas finālā. Kautr arī Baltijas valstis nevar lepoties ar plašu » geogrāfisko Eirovīzijas draugu» pulku kā tas ir, piemēram, Balkānu pussalā, kaimiņu puišiem klājās diezgan labi. Vidusjūras un Austrumu reģions bieži kādu punktu iedeva Donijam no Lietuvas, kamēr igaunis Otts labus punktus dabūja no Eiropas Ziemeļu un centrālās daļas. Otta dziedātā «Kuula» finišēja sestajā vietā (120 punkti), bet lietuvieša «Love Is Blind» četrpadsmitajā (70).

 
Krievija,
Buranovskiye Babushki «Party For Everybody»

Serbija
Željko Joksimović «Nije Ljubav Stvar» 
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu