ASV ziemeļu piekrasti drīz sasniegs gadu veco šausminošo notikumu «atbalss»»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vairāk nekā gadu pēc postošās zemestrīces Japānā ASV ziemeļu piekrastē drīzumā varētu izskalot bojā gājušo mirstīgās atliekas, uzskata eksperti.

Daudziem bojāgājušo radiniekiem tā varētu būt vienīgā cerība kaut ko uzzināt par saviem tuviniekiem.

Japānas zemestrīces radītie gruveši jau sasnieguši ASV rietumu piekrasti.

Iedzīvotāji tiek lūgti pret jūras izskalotajām lietām, kā arī cilvēku mirstīgajām atliekām izturēties ar cieņu un ziņot par tām.

Bojāgājušo mirstīgajām atliekām tiks veiktas DNS analīzes, kas ļaus tuviniekiem Japānā pienācīgi apglabāt savus radiniekus.
Visi atrastie priekšmeti pēc iespējas tiks atgriezti to īpašniekiem.

Jau ziņots, ka motocikls «Harley-Davidson», kas pērn Japānā pazuda pēc postošā cunami, tika atrasts Kanādai piederošas salas pludmalē. Motocikls tika atrasts aptuveni 6400 kilometrus no vietas, kur tas bija redzēts pēdējo reizi. Motociklu tā atradējs sūtīs atpakaļ tā īpašniekam.

Tāpat kāds pusaudzis no Japānas, kurš 2011.gada 11.marta postošo stihiju rezultātā zaudēja mājas un visu viņam piederošo, piedzīvojis pamatīgus pārsteiguma brīžus, atgūstot savu futbola bumbu, kura bija aizceļojusi līdz Aļaskai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu