Policiste advokātam aizliedz pildīt advokāta pienākumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts/LETA

Advokāts Juris Močuļskis jaunākais vakar atzīts par aizdomās turēto kriminālprocesā par pierādījumu slēpšanu un Valsts policijas inspektore Ineta Kazakova kā drošības līdzekli viņam izvēlējusies piemērot aizliegumu pildīt zvērināta advokāta pienākumus.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Močuļskis, kriminālprocess par iepriekš neapsolītu sevišķi smaga nozieguma pierādījumu slēpšanu aprīļa sākumā izdalīts no kāda cita tās pašas policijas nodaļas izmeklēšanā esoša kriminālprocesa, kurā viņš aizstāv aizdomās turēto un kurā procesa virzītājai bijuši iebildumi, ka klienta aizstāvību veic konkrētais advokāts.

Savukārt vakar policijas izmeklētāja pieņēmusi lēmumu izdalītajā kriminālprocesā atzīt advokātu par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 313.panta 2.daļas un nolūkā «pārtraukt personas noziedzīgās darbības un nodrošināt ierašanos pie procesa virzītāja pēc tā pieprasījuma, kā arī lai nodrošinātu tiesas sprieduma izpildi», piemērojusi viņam drošības līdzekli - noteiktas nodarbošanās aizliegumu, kas konkrētajā gadījumā ir aizliegums pildīt zvērināta advokāta pienākumus.

Močuļskis uzskata, ka pret viņu sāktais process ir nelikumīgs, un šāds lēmums acīmredzami pieņemts, jo viņš aizstāv vairākas citas personas, kuras neatzīst savu vainu piecos citos kriminālprocesos konkrētās policijas nodaļas lietvedībā.

Advokāts aģentūrai LETA atklāja, ka pamata kriminālprocesā viņš līdz šim realizējis aizstāvību kādai sievietei, kura tiek turēta aizdomās par personu nosūtīšanu seksuālai izmantošanai uz ārvalstīm. Pēc advokāta teiktā, viņa kliente sarunājusies ar divām pārģērbtām policijas aģentēm, kuras interesējušās par iespēju tikt iekārtotām legālā darbā Austrijas bordelī.

Močuļskis pieļauj, ka šāda situācija izveidojusies, jo viņš nesadarbojas ar izmeklētājiem pret sava klienta interesēm. Jau pirmdien advokāts policistes pieņemto lēmumu apņēmies pārsūdzēt izmeklēšanas tiesnesim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu