Ārzemnieki 279 reizes ar viltotām kartēm no bankomātiem izņem naudu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) šonedēļ lūgusi prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret vienu Rumānijas un vienu Moldāvijas pilsoni, kuri ar viltotām maksājuma kartēm no bankomātiem izņēmuši ap 8000 latu. Policijai kopumā lietā izdevies pierādīt 279 noziedzīgo darbību epizodes.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VP preses pārstāve Sintija Virse, lieta Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai nodota 24.maijā.

Sākotnēji policija bija aizturējusi trīs personas - divus vīriešus un sievieti, bet viņas darbībās netika iegūti pietiekami pierādījumi un kriminālprocess daļā pret sievieti ir izbeigts.

Jau ziņots, ka trīs personu grupa tika aizturēta šā gada janvārī. ENAP noziedznieku aizturēšanā palīdzēja AS «Swedbank» un AS «PrivatBank» drošības dienestu darbinieki.

Divi Rumānijas pilsoņi - 26 gadus vecs vīrietis un 25 gadus veca sieviete - un viens 27 gadus vecs Moldāvijas pilsonis tika aizturēti nozieguma veikšanas brīdī, kad ar viltotu karti no bankomāta centās izņemt skaidru naudu. Policija noskaidroja, ka aizturētie sākotnēji uz bankomātiem uzstādījuši ierīces, ar kuru palīdzību ieguva banku klientu maksājumu karšu datus un pēc tam, izmantojot viltotas maksājumu kartes, izņēma no bankomātiem skaidru naudu. Naud

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu