Klintone nosoda Sīriju par slaktiņu Hulā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone sestdien nosodīja Sīriju par slaktiņu Hulā, kur valdības spēki nogalinājuši 92 cilvēkus.

LNosodījumu Sīrijas valdībai paudusi arī virkne citu Rietumvalstu.

Klintone paziņoja, ka ASV sadarbosies ar starptautiskajiem sabiedrotajiem, lai palielinātu spiedienu uz prezidentu Bašaru al Asadu un viņa sekotājiem, norādot, ka «slepkavību un iebiedēšanas vara ir jāaptur».

«ASV visstingrākajā veidā nosoda slaktiņu Sīrijas ciematā Hulā,» norādīja Klintone.

ANO misija paziņoja, ka pēc Sīrijas valdības spēku artilērijas un tanku apšaudes Hulā saskaitīti 92 bojā gājušie, no kuriem 32 bija bērni vecumā līdz desmit gadiem.

Pēc slaktiņa Hulā Sīrijas opozīcijas izveidotā Nacionālā padome (SNC) pieprasījusi ANO Drošības padomes nekavējošu rīcību.

«Šodien Hulā, ciematā netālu no Himsas, Sīrijas režīma spēki nogalināja vairāk nekā 110 cilvēkus, no kuriem puse ir bērni. Dažus no upuriem trāpīja smagās artilērijas [šāviņi], kamēr citi veselām ģimenēm tika noslaktēti,» teikts paziņojumā, kuru piektdien izplatījis SNC pārstāvis Basma Kodmani.

«Sīrijas Nacionālā padome aicina ANO Drošības padomi sasaukt ārkārtas sēdi, lai izvērtētu situāciju Hulā un noskaidrotu Apvienoto Nāciju atbildību, saskaroties ar šādām masu slepkavībām, deportācijām un piespiedu migrāciju,» uzsver Kodmani.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu