Septiņcīņniece Ikauniece sasniedz Londonas olimpisko spēļu A normatīvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas jaunā septiņcīņniece Laura Ikauniece šodien Austrijā notikušajās «IAAF World Combined Events Challenge» sērijas sacensībās sasniedza šā gada Londonas olimpisko spēļu A normatīvu.

Septiņu disciplīnu summā Ikauniece tika pie 6282 punktiem, bet Londonas olimpisko spēļu A normatīvs ir 6150 punkti. Šis bija latviešu sportistes jauns personiskais rekords.

A normatīvu sasniegusi arī vēl viena Latvijas sportiste Aiga Grabuste, līdz ar to olimpiskajās spēlēs varēs startēt viņas abas.

Sacensību otrajā dienā šodien Ikauniece sākotnēji sasniedza ceturto labāko rezultātu savā grupā tāllēkšanā (6,09 metri), pēc tam uzrādīja otro labāko rezultātu savā grupā šķēpa mešanā (49,56 punkti), bet pēdējā disciplīnā - 800 metru skrējienā - latviete finišēja pēc divām minūtēm un 13,68 sekundēm, kas deva piekto vietu savā skrējienā.

Sacensību noslēgumā Ikauniece ieņēma 11. vietu 27 sportistu konkurencē. Pēc pirmās dienas Latvijas sportiste ieņēma 16. pozīciju.

Tikmēr uzvaru ar 6906 punktiem izcīnīja Lielbritānijas daudzcīņniece Džesika Enisa, kura būs galvenā favorīte uz uzvaru arī Londonas olimpiskajās spēlēs. Otro vietu ar 6774 punktiem ieņēma krieviete Tatjana Černova, bet trešajā pozīcijā ierindojās Ukrainas sportiste Ludmila Josipenko, kura summā tika pie 6501 punkta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu