Pabriks: Autortiesību aizstāvība notiek «padomiskā» garā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Autortiesību aizstāvība notiek absurdā, «padomiskā» garā, kā rezultātā mēs zaudējam savu Latvijas informācijas telpu, jo šeit sāk dominēt informācijas telpa, kas nav draudzīga Latvijas valstij.

To intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» pirmdienas rītā sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

«Attiecībā uz autortiesību it kā aizstāvību redzami daudzi blakusefekti. Es nesaku, ka autoriem nav jāsaņem atlīdzība par savu darbu, arī es esmu bijis autors, rakstījis grāmatas, bet tas viss notiek tādā «padomiskā» gaisotnē. Mēs atrodam kādu cilvēku, ko sodīt, mēs neaizrādām, bet uzreiz uzliekam maksimālo sodu, cerot, ka šis cilvēks varbūt nesūdzēsies, necentīsies sodu apstrīdēt,» sacīja Pabriks.

Pabriks norādīja, ka autortiesību aizstāvji apelē pie starptautiskajām tiesībām, bet šo starptautisko līgumu interpretācija var būt ļoti dažāda.

«Ja šie līgumi saka, ka mēs savā darbavietā nevaram klausīties radio un ziņas, tad tas ir nedaudz absurdi, jo tas ir mūsu interesēs, lai Latvijas sabiedrība klausītos un zinātu, ko ziņo Latvijas sabiedriskie mediji - radio, televīzija utt.» pauda Pabriks.

Pabriks uzskata, ka tas ir pašu autortiesību aizstāvju, organizāciju un cilvēku interesēs, lai šeit būtu sakārtota vide, kur netiktu uzliktu absurdi sodi veikalniecēm par Latvijas Radio klausīšanos, kas vēl vairāk degradētu autortiesību aizstāvju darbu.

Pabriks sacīja, ka aicina savu partiju un koalīcijas partnerus šo jautājumu nopietni apsvērt un nepieļaut, ka tiktu pieņemti lēmumi, kas padarītu autortiesību diskusijas par ko tādu, kas vēl vairāk šķeļ sabiedrību un traucē izplatīties latviskajai informācijas telpai, un kas ir autoratīvi neloģiska darbība attiecībā uz Latvijas pilsoņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu