Par «Pasažieru vilciens» padomnieku izraudzīts kādreizējais Kalvīša preses sekretārs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Par AS «Pasažieru vilciens» padomnieku sabiedrisko attiecību jautājumos izraudzīts kādreizējais Tautas partijas preses sekretārs un Ministru prezidenta Aigara Kalvīša padomnieks Arno Pjatkins, pirmdien Latvijas radio programmā «Krustpunkti» informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis.

Birkmanis norādīja, ka šo kandidatūru esot ieteikusi Satiksmes ministrija. Viņš uzsvēra, ka tiek vērtēta Pjatkina profesionālo dimensija, nevis politiskā darbība.

Birkmanis atzina, ka jāstrādā ātri un efektīvi, līdz ar to nepieciešams arī labs sabiedrisko attiecību speciālists. Iepriekšējā vadītāja Nila Freivalda runas vīrs Andrejs Fiļipovs turpināšot strādāt Marketinga departamenta vadītāja amatā.

Kopš 2000.gada Pjatkins strādājis par Tautas partijas preses sekretāru, bet vēlāk, 2004.gadā, kļuva par Ministru prezidenta Aivara Kalvīša padomnieku sabiedrisko attiecību jautājumos. 2007.gadā Pjatkins pildīja arī aizsardzības ministra Vineta Veldres preses sekretāra funkcijas.

Kā ziņots, valdošās koalīcijas partiju sanāksmē šodien plkst.14.30 plānots vērtēt AS «Pasažieru vilciens» (PV) valdes nomaiņu, par kuru kritiski izteikušies vairāku politisko spēku pārstāvji.

21.maijā pilnībā tika nomainīta PV valde. Jaunajā valdē tika iecelti Anrijs Brencāns, Silvija Dreimane un Aigars Štokenbergs (V). Tieši Štokenberga negaidītā nonākšana uzņēmuma vadībā izraisījusi koalīcijas partneru nesapratni, jo viņa kandidatūra nav pārrunāta ar kolēģiem, turklāt viņš ir pēdējās Saeimas vēlēšanās caurkritis «Vienotības» politiķis.

Štokenbergs iepriekš kā Tautas partijas un toreizējās partiju apvienības «Vienotība» pārstāvis pildījis tieslietu ministra, reģionālās attīstības un vides aizsardzības ministra, kā arī ekonomikas ministra pienākumus.

Savukārt Brencāns bijis saistīts ar partiju «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK, bet Dreimane 2010.gada vasarā Zaļo un zemnieku savienības sarakstā Latgales vēlēšanu apgabalā startēja ar sesto numuru.

18.maijā atlūgumu iesniedza PV valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds, kura vietā tika iecelts līdzšinējais VAS «Latvijas Gaisa satiksme» valdes loceklis Artis Birkmanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu