Kairā protestētāji aizdedzina prezidenta vēlēšanu kandidāta biroju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Protestējot pret bijušā premjerministra Ahmeda Šafika iekļūšanu Ēģiptes prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, pirmdien demonstranti aizdedzinājuši kandidāta biroja ēkas piebūvi.

Pie Šafika biroja arestēti astoņi cilvēki, informēja policija.

Šafika biroja ēkas piebūve tika aizdedzināts īsi pēc tam, kad oficiāli kļuva zināmi prezidenta vēlēšanu pirmās kārtas rezultāti, saskaņā ar kuriem vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Musulmaņu brālības kandidāts Mohammeds Mursi un bijušais gaisa spēku komandieris Šafiks, kurš īsu laiku bija tagad jau gāztā prezidenta Hosni Mubaraka premjerministrs.

Ugunsdzēsējiem izdevās liesmas ātri apdzēst un par ievainotajiem ziņots netiek.

«Mēs bijā iekšpusē, kad viņi mums uzbruka. Viņi aizdedzināja garāžu, kurā atradās ģenerāļa Šafika [vēlēšanu] kampaņas literatūra,» norādīja viens no Šafika darbiniekiem.

Mursi un Šafiks pārstāv atšķirīgus Ēģiptes sabiedrības strāvojumus.

Mursi pārstāv politiskā islāma populāro strāvojumu, kas Mubaraka varas gados bija izslēgts no politiskā procesa, bet Šafiks tiek uzskatīts par vecā, sekulārā režīma pārstāvi.

Pēc vēlēšanu rezultātu izziņošanas daļa protestētāju atgriezās Kairas Brīvības laukumā, kur iepriekš notika plaša demonstrācija pret Šafika dalību vēlēšanās. Demonstrācijā piedalījās aptuveni 1000 cilvēku, bet vēlāk laukumā sapulcējās ēģiptieši, kuri acīmredzot bija to kandidātu atbalstītāji, kas neiekļuva vēlēšanu otrajā kārtā, un neatbalstīja ne Šafiku, ne Mursi.

Vēlēšanu rezultāti atspoguļo dziļo sašķeltību Ēģiptes sabiedrībā, kurai tagad nāksies izvēlēties starp Šafiku un Mursi - Mubaraka režīma simbolu un konservatīvo islāmistu.

Kāda augsta ranga militārpersona aģentūrai AFP norādīja, ka armija ir apņēmusies tikt galā ar jebkāda veida vardarbību pirms vēlēšanām, un arī policijas amatpersonas apliecināja, ka policijas spēki ir darba gatavībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu