Izdemolētā sētas māja Rīgas Latviešu biedrībai rada 48 000 latu zaudējumus gadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Izdemolētā sētas māja, kurā bija iecerēts izveidot hosteli, joprojām stāv tukša, un tas Rīgas Latviešu biedrībai (RLB) rada 48 000 latu zaudējumus gadā, aģentūrai LETA pastāstīja RLB domes locekle Mirdza Stirna.

Kā apgalvoja Stirna, neviens no potenciālajiem nomniekiem nav izrādījis vēlmi nomāt telpas izdemolētajā RLB sētas mājā, kuru iznomājot RLB varētu iegūt nomas maksās 48 000 latu.

Iepriekšējam RLB priekšsēdētājam, tagad Saeimas deputātam Ingmāram Čaklajam (V) bija radusies «fiksa ideja» - C korpusā, kā tiek dēvēta RLB sētas māja, izveidot hosteli, turklāt orientēties uz zemākas klases piedāvājumu studentiem, māksliniekiem, deju un koru kolektīviem. Nekāds biznesa plāns netika izstrādāts, toties tika sarīkotas divas talkas, kuru laikā māja tika faktiski izdemolēta - tika aizvākti ne tikai gruži un nevajadzīgas mantas, bet arī izlauztas starpsienas, grīdas segums, skaņas un siltināšanas izolācija.

2010.gada septembrī «SEB banka» parakstīja kredītlīgumu par RLB sētas mājas remontu un komunikāciju nomaiņu. Kredīts vairāk nekā 355 000 eiro (249 494 latu) apmērā tika piešķirts uz pieciem gadiem. Kā kredīta nodrošinājumu RLB bankā ieķīlāja savā īpašumā esošo lielo namu Rīgā, Merķeļa ielā 13. «SEB bankā» saņemtā kredīta pirmā daļa netika izmantota hosteļa projektēšanai un būvdarbu sākšanai, bet gan daļas parādu nomaksai.

RLB vadībai izdevies ar «SEB bankas» vadību vienoties par kredīta termiņa pagarināšanu uz desmit gadiem, līdz ar to samazināts ikmēneša maksājums. RLB saņēmusi arī «kredīta brīvdienas», jo vasarā kultūras pasākumu ir mazāk, līdz ar to sarūk arī RLB ienākumi no telpu iznomāšanas dažādiem pasākumiem.

No idejas par hosteļa izveidi sētas mājā RLB vadība ir atteikusies. RLB priekšsēdētājs Guntis Gailītis uzskata, ka pēc sētas mājas savešanas kārtībā tās telpas mēģinājumiem varētu izmantot daudzie RLB mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu