Kāpēc sievietes maina partnerus?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Viss jau it kā ir normāli un jauki. Katrs var darīt kas viņam tīk. Mūsdienu pasaulē jau gandrīz nekas nav neiespējams. Pat tad ja runājam par partneru maiņu, nedzīvojam jau vairs viduslaikos. Jau visiem zināmais fakts, ka, ja vīrietis maina sievietes ka zeķes, tad tas viss ir normāli, bet ja sieviete, tad uzreiz sākam runāt par amorālu uzvedibu, vieglprātību un ko tik ne. Bet tas vēl nav viss. Kāds vispārzināms un zinātniski pierādīts fakts — bieža partneru maiņa sievietēm vai vienlaikus sakars ar diviem vīriešiem neesot nekas cits kā psihiska novirze.

Kāpēc tad īsti sievietēm patīk tas, ka viņas iekāro (un varbūt arī dabū) vairākus vīrieši vienlaikus? Kā skaidro psihologi, iemesli ir vairāki. Lūk, daži no tiem.

1. Veids, kā pierādīt savu pievilcību

Šīs sievietes patiešām ir ļoti pievilcīgas. Un, šķiet, viņām taču nevienam nekas nebūtu jāpierāda. Taču, kā zināms, 99 procenti mūsos mītošo kompleksu nākuši no bērnības. Un parasti tieši neatvairāmās skaistules bērnībā bijušas neglītie pīlēni, par kuriem smējās meitenes, bet puiši meta līkumu.

Tieši tāpēc, pēkšņi pārvēršoties par pievilcīgu sievieti, tāda persona arvien no jauna centīsies pierādīt gan sev, gan visiem tuvumā esošajiem, ka viņa ir neatvairāma. Katrs jauns pielūdzējs ir kā papildu punkts viņas skaistuma labā. Taču, ja ir kāda diena, kad neviens vīrietis šai sievietei nav izrādījis savu pielūgsmi, viņa krīt dziļā depresijā un nesaskata vairs dzīvei jēgu. Parasti slimīgā pašapliecināšanās pāriet tikai tad, kad sievietei beidzot pielec, ka viņa patiešām ir pievilcīga, un visas viņas ciešanas, kas saistītas ar izskatu, palikušas dziļā pagātnē.

2. Veids, kā vīrieti nolikt pie vietas

Kā jau tas noprotams, šis stāsts parasti sākas tad, kad sieviete atklāj — pašas vīrietis viņu ir krāpis. Un tāpēc, lai sev pierādītu, ka viņa vēl arvien ir skaista, pievilcīga un vērtīga, sieviete uz pilnu klapi metas izklaidēs un jaunu pielūdzēju meklējumos. Vīrieši tiek mainīti biežāk nekā cimdi. Svarīgākais, ka šā tipa sievietes nekad un nemūžam sev neļaus iemīlēties nevienā no sastaptajiem vīriešiem. Bikšaiņi viņām ir tikai kā atriebības ierocis, priekšmets, ar kura palīdzību atgūt pašapziņu. Kā likums, šā tipa sieviete galu galā piedod vīrietim, kurš viņu krāpis, un ļauj atgriezties pie ģimenes pavarda. Dēkas un daudzie vīrieši tad paliek tikai kā saldas, bet nekad nepārcilājamas atmiņas.

3. Veids, kā aizlaisties no realitātes

Kad vīrieša dzīvē kaut kas notiek greizi un ir kādas nepatikšanas, viņi stresu parasti noņem draugu pulkā. Un tad vairs nav svarīgi, vai viņi pasēž bārā, dodas uz pirti vai hokeja spēli, — galvenais, lai būtu labi daudz alus un plecs, uz kura pavaimanāt.

Sievietes dzīves krīzes un stresa situācijas pārvar ar citu stimulatoru palīdzību. Visbiežāk viņām palīdz skaistumkopšanas saloni, aerobikas nodarbību vai trenažieru zāles apmeklējums, bet galvenokārt iepirkšanās. Sliktākajā gadījumā palīdzības programma sastāv no alkohola un nemitīgas smēķēšanas. Taču ir sievietes, kuras rod mierinājumu nemitīgās vienas nakts attiecībās. Un tieši šīs attiecības viņām palīdz aizmirst problēmu un atslābināties.

Kad tas beidzas? Principā nekad. Tiklīdz būs stress, sieviete atgriezīsies pie saviem vecajiem ieradumiem.

4. Veids, kā izvairīties no atbildības

Reizēm dzīve izspēlē nežēlīgus jokus. Tad izrādās, ka pieaugusi, ārēji par sevi pārliecināta sieviete, kurai varbūt pat pieder savs bizness, dziļākajā būtībā ir kā maza un nobijusies meitenīte. Jo īstenībā viņa baidās no atbildības, tikai neļauj sev to parādīt. Tāpēc drosmīgi vada savu firmu, kolektīvu un, iespējams, arī draugus.

Taču bailes no atbildības patiesībā ir tik lielas, ka viņa nespēj iesaistīties normālās, ilgstošās attiecībās ar vīrieti. Tieši tāpēc viņa priekšroku dod nenopietnām, garāmejošām attiecībām bez jebkādām saistībām. Kad tas beidzas? Arī nekad. Ja vien sieviete neatrod īstu un patiesu mīlestību un saprot, ka nu viņa ir drošībā un visu atbildību turpmāk uzņemsies kāds cits — stiprāks un drosmīgāks.

Tiesa gan, bez visām pieminētajām ir vēl simtiem citu iemeslu, kāpēc sievietei nepietiek ar vienu partneri, kāpēc viņa krāpj un kāpēc nemitīgi meklē jaunas attiecības. Vienīgais, ko iespējams apgalvot pavisam droši, — šāda uzvedība vienmēr ir kāda trūkuma dēļ (trūkst spēka, enerģijas, pozitīvu sajūtu, prieka utt.), bet ne no izjūtu un emociju pārbagātības. Lai kā šīs sievietes liegtos, izliktos par dzelzs lēdijām un aukstasinīgām siržu lauzējām, patiesībā viņas izjūt slēptas dvēseles sāpes. Lai neiebristu vēl dziļāk purvā, sievietei uz mirkli jāapstājas un jāizdomā, kur tieši rodama viņas problēmas sakne. Un tad sākt šo problēmu risināt. Lai izdodas!

Un patiesībā, varbūt nemaz nav nekādas problēmas, varbūt viņa vienkārši grib dzīvot brīvi pēc saviem ieskatiem, varbūt viņai nav vajadzīgs vīrietis, kas kā piektais ritenis maisās pa kājām, varbūt viņa vienkārši vēl tikai meklē savu īsto vienīgo.. Šo zinātnisko un vēl sazin kādu iemeslu dēļ, taču cilvēks neies sākt kopdzīvi ar pirmo sastapto vīrieti uz ielas… Nu nesaprast mums dažkārt to zinātni. Lai tik tiešām izdodas!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu