Breiviks veicis deguna operāciju, lai iegūtu «āriskāku» izskatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Norvēģu ekstrēmists Anderss Bērings-Breivīks, kurš šobrīd tiek tiesāts par 77 cilvēku nogalināšanu, jaunībā bijis tolerants un jauks un veicis deguna operāciju, lai iegūtu āriskāku izskatu, otrdien tiesā apliecināja masu slepkavas bērnības draugs.

Bērings-Breivīks rūpējies par savu ārējo izskatu un mēdzis pūderēties, sacīja liecinieks, kurš tagad 33 gadus veco apsūdzēto pazinis vairāk nekā divus gadu desmitus.

Bērings-Breivīks bijis parasts skolēns, inteliģents, skolā mācījies labi, bijis sabiedrisks, bet pēc vidusskolas norobežojies, pastāstīja liecinieks, kurš pieprasījis, lai tiktu garantēta viņa anonimitāte.

«Viņš no pārējiem ne ar ko īpaši neatšķīrās,» Oslo apgabaltiesā sacīja 32 gadus vecais liecinieks.

«Viņš bija samērā tolerants un centās neiekulties nepatikšanās,» norādīja liecinieks, atzīstot, ka ir dzirdējis par dažām vardarbīgām epizodēm.

«Es no viņa puses netiku redzējis ekstrēmu uzvedību,» uzsvēra liecinieks.

1999.gadā, kad Bēringam-Breivīkam bija 20 gadi, viņš veicis operāciju, lai deguns izskatītos «āriskāks».

Tomēr tas viņa draugus nav pārsteidzis, kas vienkārši pazobojušies par Bēringu-Breivīku, kurš iepriekš rūpēs par savu izskatu mēdzis pūderēties.

Tostarp pats Bērings-Breivīks skaidrojis, ka viņam deguns ticis salauzts kāda pakistānieša uzbrukumā. Tomēr neviens no viņa paziņām, kas, pēc viņa vārdiem, esot bijuši klāt šajā notikumā, šādu atgadījumu neatceras.

Liecinieks, kurš pēc profesijas ir ugunsdzēsējs, pastāstīja, ka Bērings-Breivīks tolaik bijis «savā ziņā īpašs», ģērbies atšķirīgi, naktīs ejot uz bāriem, valkājis saulesbrilles.

Bērings-Breivīks atsvešinājies no sava labākā bērnības drauga, kad tas 2003.gadā devies dzīvot ārpus Norvēģijas. Aptuveni tajā pat laikā Bērings-Breivīks sācis norobežoties no draugiem, lielāko daļu laiku pavadīdams, spēlējot videospēles un veidojot uzņēmumus, kas, tiesa gan, nav pastāvējuši ilgi.

Kad liecinieks 2008.gadā atgriezies Norvēģijā viņam bijuši neregulāri kontakti ar Bēringu-Breivīku.

Viņi pēdējo reizi tikušies 2011.gada aprīlī. «Es nepamanīju neko īpašu,» tiesā sacīja ugunsdzēsējs.

Pēc trim mēnešiem 22.jūlijā Bērings-Breivīks sarīkoja sprādzienu valdības ēku kvartālā Oslo, nogalinot astoņus cilvēkus, un tad Ūteijas salā Darba partijas jauniešu nometnē nošāva vēl 69 cilvēkus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu