Ar samazināto PVN autovadītāji ietaupīs 10 miljonus latu gadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Samazinot PVN likmi no 22% uz 21%, autovadītāji Latvijā gadā degvielas tēriņos ietaupīs aptuveni 10 miljonus latu, žurnālistiem pēc sadarbības memoranda parakstīšanas ar valdību par PVN likmes samazināšanas atspoguļošanu degvielas cenās paziņoja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas prezidents Ojārs Karčevskis.

Vaicāts, kas notiks, ja degvielai atkal palielināsies cena, Karčevkis izteicās, ka tā necelsies tādos apmēros, kā pirms PVN samazinājuma.

«Jāatceras, ka mēs dzīvojam asos konkurences apstākļos. Citviet degviela ir lētāka PVN likmju dēļ. Tagad varēsim saviem autobraucējiem, kuri uzpildās ārpus Latvijas, piedāvāt līdzvērtīgu cenu Latvijā,» sacīja Karčevkis.

Karčevkis uzsvēra, ka jauno cenu varēs pamanīt ikviens iedzīvotājs jau nākamajā rītā pēc tam, kad spēkā būs stājusies jaunā PVN likme.

Savukārt premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) uzsvēra, ka rudenī tiks izveidota cenu monitoringa sistēma, kas uzraudzīs, vai cenas tiek samazinātas atbilstoši PVN likmes samazinājumam. Viņš skaidroja, ka parasti šāda sistēma tiek izveidota valstīs līdz ar eiro ieviešanu, taču Latvijā tas notiks jau ātrāk.

Starp Ministru kabinetu, Latvijas Degvielas tirgotāju asociāciju un Degvielas tirgotāju un ražotāju savienību noslēgtā memoranda mērķis ir aizsargāt un sekmēt patērētāju pirktspēju, veicot PVN standartlikmes samazināšanu.

Organizācijas apņemas informēt savus biedrus par memorandu un tā mērķiem, kā arī aicināt pēc PVN likmes samazināšanas cenu noteikšanā godprātīgi balstīties uz jauno likmi.

Kā ziņots, Saeima ir nolēmusi jau no šā gada vidus par procentpunktu samazināt PVN likmes. Par šāda soļa galveno motīvu tiek minēta vēlme samazināt inflāciju, lai Latvija iekļautos Māstrihtas kritērijos eiro ieviešanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu