Endziņš: Nodokļu samazināšana neko nemainīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdībai par vienu vai diviem procentiem samazinot nodokļus, nekas nemainīsies, un tas nemazinās ēnu ekonomiku valstī.

To intervijā Latvijas Radio atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

«Tagad atbalstīts plāns samazināt Iedzīvotāju ienākumu nodokli par dažiem procentpunktiem. Tas neko nedos. Protams, tas atvieglo konkurētspēju, bet tā nebūs motivācija izlīst ārā no ēnu ekonomikas. Tas, protams, palīdz tiem, kas maksāja nodokļus, viņiem būs vieglāk. Taču samazināsies valsts budžeta ieņēmumi, kas netiks kompensēti no ēnu ekonomikas zonas. Ir nepieciešams straujs nodokļu samazinājums. Jautājums ir pat ne par 3 vai 5 %,» sacīja Endziņš.

Viņš atzīmēja, ka pagājušā gada Rīgas Ekonomikas augstskolas dati liecināja, ka Latvija ēnu ekonomikas ziņā ir absolūts čempions Eiropas Savienības valstu vidū.

Viņš uzsvēra, ka tas negatīvi ietekmē ārvalstu investoru interesei par Latviju.

Jau ziņots, ka pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme no 1.jūlija tiks samazināta par vienu procentpunktu - no pašreizējiem 22% uz 21%. Bet ar nākamo gadu plānots samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi par vienu procentpunktu - no pašreizējiem 25% uz 24%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu