500 latu par dažām radio minūtēm: advokāti uzskata, ka šāds sods ir nepamatots

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wiertz Sébastien, CC Licence

Telpaugu apmaiņas punktam «Mājas svētība» piemērotais sods par autortiesību pārkāpumu, darbavietā atskaņojot sabiedrisko radio bez mūzikas publiskā izpildījuma licences, ir nepamatots un nesamērīgs, tāpēc atceļams – uzskata zvērinātu advokātu birojs «BDO Zelmenis&Liberte».

Advokātu birojā portālam «Apollo» pavēstīja, ka, izvērtējot lietas apstākļus un konsultējoties ar «Mājas svētības» īpašniecēm, biroja juristi nolēmuši pārsūdzēt Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu, kas paredz sodīt telpaugu apmaiņas punktu ar 500 latu administratīvo naudas sodu par autortiesību un blakustiesību pārkāpšanu.

«Ir jāpiekrīt, ka autoriem un izpildītājiem ir tiesības saņemt atlīdzību par to darbu publisku izmantošanu saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, taču, mūsuprāt, šis tiesas spriedums ir nepamatots un nesamērīgs nodarītajam kaitējumam, tāpēc esam nolēmuši to pārsūdzēt,» norāda zvērināts advokāts Valdis Bergs.

Bergs uzsver, ka gadījumā, ja netiks panākta sprieduma atcelšana Latvijas tiesu sistēmā, birojs ir gatavs vērsties arī Eiropas Savienības Tiesā, lai pārliecinātos par Eiropas Savienības tiesību aktu adekvātu piemērošanu Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu