Obama apbalvo Bobu Dilanu ar ASV augstāko civilo medaļu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama otrdien piešķīra leģendārajam mūziķim Bobam Dilanam ASV augstāko civilo apbalvojumu - Prezidenta brīvības medaļu.

Obama otrdienas ceremonijā apbalvoja arī bijušo valsts sekretāri Madleinu Olbraitu, amerikāņu astronautu Džonu Glenu un rakstnieci Toniju Morisoni.


«Boba balss ar tās ietekmi un unikālo spēku ir mainījusi ne tikai mūzikas skanējumu, bet arī vēstījumu, ko tā izplata, un kā tā liek justies cilvēkiem,» sacīja Obama.

«Mūsdienās ikviens, sākot no Brūsa Springstīna līdz U2, ir parādā Bobam lielu pateicību. 
 
Amerikas mūzikas vēsturē nav lielāka giganta. Visus šos gadus viņš dzenas pakaļ skaņai, vēl joprojām meklē mazliet patiesības, un man jāatzīst, ka es esmu patiešām liels [Boba Dilana] fans,» apbalvošanas ceremonijā sacīja ASV prezidents.

Dilans ceremonijā slēpās aiz viņam raksturīgajām tumšajām saulesbrillēm un neizrādīja nekādas īpašas atzinības vai emocijas pazīmes, saņemot medaļu no Obamas.

ASV prezidents arī slavēja Olbraitu, kas Bila Klintona valdībā kļuva par pirmo sievieti ASV valsts sekretāra amatā.

«Kad Sadams Huseins viņu nosauca par čūsku, viņa nākamajā vizītē Bagdādē ieradās ar čūskas piespraudi pie sava tērpa,» sacīja Obama, pieminot bijušās ASV vadošās diplomātes aizraušanos ar krāšņām piespraudēm.

«Kad Slobodans Miloševičs viņu nodēvēja par kazu, viņas kolekcijā parādījās jauna piespraude.»

«Kļūstot par pirmo sievieti Amerikas vadošās diplomātes amatā, Madleinas drosme un stingrība palīdzēja nest mieru Balkānos un pavēra progresa iespēju dažos no pasaules nestabilākajiem nostūriem,» sacīja Obama.

Prezidenta Brīvības medaļa piešķirta arī pilsoņu tiesību juristam Džonam Doram, epidemiologam Viljamam Foudžam, nodarbinātības aktīvistei Doloresai Hvertai, bijušajam Augstākās tiesas tiesnesim Džonam Polam Stīvensam un sieviešu basketbola trenerei Patai Samitai.
 
Pēcnāves ASV augstākais civilais apbalvojums tika piešķirts vienam no Varšavas geto sacelšanās organizatoriem Janam Karskim par viņa lomu holokausta šausmu atklāšanā pasaulei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu