Kuldīgas brīvdabas kinoteātrī rādīs «Seržanta Lapiņa atgriešanos»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

2. jūnijā, 23:00 «Goldingen Cinema» piedāvā Gata Šmita režisēto spēlfilmu «Seržanta Lapiņa atgriešanās». 2010. gadā filmu studijā «TANKA» uzņemta komēdija-drāma ir Latvijas un Zviedrijas kopprodukcija, scenāriju sarakstījis Jānis Nords, galvenajās lomās ir vairāki Jaunā Rīgas teātra aktieri. 

Filmas sižets balstīts uz Gata Šmita režisēto izrādi «Tas notika ar viņiem», kas 2007. gadā iestudēta Jaunajā Rīgas teātrī. Filmas darbība risinās Rīgā, kur kādā klusā Āgenskalna dzīvoklī ievācas seržants Krists Lapiņš, tikko atgriezies no ārvalstu misijas. Tomēr cerētās mierīgās dzīves vietā sākas piedzīvojumi: vannasistabā spiedz blondīne, gar durvīm grozās okšķeris, kāds biezais viņam draud, bet policists atzīstas mīlestībā.

Atsauksmes par filmu: 

«Traks, pavisam traks, nodomāju, un kļuva priecīgi ap sirdi. Aktiera Keiša izpausmes filmā bango vētraini. Kā labā komēdijā pieklājas, smej, gulgo, ķiķini un irdz nevis par to, kas, bet kā viss notiekas, – tā, kā gadās foršās gruzīnu filmās pro žizņ, un tev nav kauns, pavisam otrādi – ir lepnums, ka latviešiem ir šāds kino. Normunds Naumanis, «Kultūras Diena»
 Bija ko izsmieties, sekojot līdzi prasmīgi savītajam sižetam ar ainām «iz tautas dzīves». Tās atgādināja Jaunā Rīgas teātra Latviešu stāstu turpinājumu, kuros aktieri (bravo! - sevišķi jau Guna Zariņa un Gatis Gāga) nevis spēlē, bet dzīvo.» /Psihoterapeits Viesturs Rudzītis, žurnāls «Ir»

«Acīmredzamais – neticamais ir latviešu filmām negaidīti simpātiskie dialogi. Varoņi runā dabiskā latviešu valodā, reaģējot uz situācijām ar dabisku intonāciju un mīmiku.» /Liene Linde, «Kultūras Forums»

«Goldingen Cinema» darbojas sestdienas novakarēs no 28. aprīļa līdz 1. septembrim, kā arī piedāvā  īpašas kinoprogrammas pilsētas pasākumos, piedāvājot kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem lielisku iespēju baudīt gan mākslas un animācijas filmas, gan dokumentālo kino un videomākslas projektus. Kinoteātris ierīkots, pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansētajam projektam «Kuldīgas Pilsētas dārza kā pievilcīgas tūrisma teritorijas attīstība». 

Info: «pilsetasdarzs.kuldiga.lv/goldingen-cinema».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu