Vai Gūtmaņalai Siguldā uzradies īpašnieks?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

«Pēdējo 20 gadu laikā vārds «privātīpašums» asociējas lielākoties tikai ar kaut ko negatīvu. Bet šim statusam ir, vai vismaz vajadzētu būt pozitīvam, jo savu īpašumu taču cenšamies kopt un lolot pēc labākās sirdsapziņas. Un ja tā, vai tad ir slikti, ka arī Gūtmaņalai ir savs īpašnieks?» šādi domā četri mūziķi no Siguldas. Viņi ir apvienojušies mūzikas grupā «Gūtmans» un grupas nosaukums tiešām radies no idejas, ka ja ir Gūtmaņala, tad jābūt kādam Gūtmanam kam tā varētu piederēt.

Kā apliecina mūziķi, tad vienīgais veids kā izpaudīsies viņu privātīpašnieciskums attiecībā uz Gūtmaņalu, būs publisks aicinājums nebojāt alas sienas ar uzrakstiem, zīmējumiem un tml., kā arī nepiemēslot alas apkārtni un dabu vispār.

«Mūsdienās ir par maz ar muzicēšanas prieku vien. Gan mums apvienojoties grupā, gan publikai kas klausīsies mūsu spēlēšanu, ir svarīga kāda kopīga ideja, vai mērķis ko vēlamies paust vai sasniegt. Mūsu ideja ir dot otru dzīvību latviešu estrādes mūzikas zelta laika, 20.gadsimta 50to, 60to un 70to gadu dziesmām, aicināt saudzēt dabu un baudīt to atbraucot uz vienu no visskaistākajām vietām Latvijā – Siguldu, kurā mums visiem četriem ir tā laime dzīvot un muzicēt.»: tā ar lepnumu saka Zigfrīds Muktupāvels (balss, obligātās klavieres), Gints Sola (ģitāra), Kārlis Alviķis (ģitāra) un Andris Alviķis (kontrabass).

«Gūtmans» Siguldas studijā ir ierakstījuši 15 dziesmas, kuras tiks izdotas albumā «Estrādes Dziesmas» un to autori ir Elga Īgenberga, Jānis Sildegs, Gunārs Freidenfelds, Arvīds Žilinskis, Lolita Vambūte, Alnis Zaķis, Imants Kalniņš, Raimonds Pauls u.c. komponisti.

Bet pilnīgi neticami ir tas, kā ikviens gribētājs šo albumu varēs iegūt savā privātīpašumā. Grupas «Gūtmans» pirmo albumu nebūs iespējams nopirkt! To varēs saņemt bez maksas, bet tikai vienā vietā uz pasaules – protams Siguldā.

Kad un kā tas notiks tiks izziņots jau pavisam drīz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu