Itālijas premjers iesaka uz vairākiem gadiem pārstāt valstī spēlēt futbolu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Reaģējot uz jaunāko Itālijas futbola spēļu sarunāšanas skandālu, valsts premjerministrs Mario Monti ieteicis uz diviem līdz trīs gadiem pārstāt Itālijā spēlēt futbolu.

Kā ziņots, agrā pirmdienas rītā kratīšana veikta kopumā 19 ar futbolu saistītu cilvēku dzīvesvietās, kā arī Itālijas izlases treniņnometnē, kur norit gatavošanās gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram.

Ticis aizturēts Romas «Lazio» komandas kapteinis Stefano Mauri. Savukārt kratīšana veikta Itālijas valstsvienības aizsarga Domeniko Krišito numuriņā, kā arī valsts čempionvienības Turīnas «Juventus» galvenā trenera Antonio Kontes mājvietā.

«Es nenāku klajā ar oficiālu priekšlikumu, bet kā cilvēkam, kurš daudzus gadus mīlējis futbolu, dažreiz man šķiet, ka tā ir jādara,» izteicies Monti. «Iespējams, ka divus vai trīs gadus ilga vispārēja atteikšanās no futbola sekmēs mūsu pilsoņu attīstību.»

«It īpaši sāpīgi ir tad, kad sporta pasaule, kurai jāaizstāv dzīves pamatvērtības, ir vainīga pie tik nosodāmām parādībām,» piebilda Monti.

Savukārt Itālijas Futbola federācijas prezidents Džankarlo Abete šādu soda mēru nodēvējis par netaisnu, sakot, ka tādējādi cietīs daudzi nevainīgi cilvēki.

«Futbols ir daļa no sabiedrības. Tas nevar būt ne labāks, ne sliktāks par pašu sabiedrību,» tiešs bija Abete.

Jau ziņots, ka policijas reida rezultātā 14 personas tikušas aizturētas, trim piemērots mājas arests, bet divām pavēlēts ierasties policijas iecirknī.

Izmeklētāji paziņojuši, ka aizdomās tiek turētas trīs A sērijas čempionāta spēles ar «Bari», «Sampdoria», «Lecce», «Lazio» un «Genoa» komandu piedalīšanos, kā arī septiņas vai astoņas cīņas ar «Siena» vienības piedalīšanos, kad tā pagājušajā sezonā spēlēja B sērijas čempionātā.

Minētās personas tiek turētas aizdomās par kukuļu ņemšanu no Singapūrā bāzētiem totalizatoru sindikātiem, kuros darbojušās arī personas no Ungārijas un Itālijas. Personām maksāts, lai tās palīdzētu organizēt konkrētu spēļu sarunāšanu.

Jau vēstīts, ka kopš vērienīgā Itālijas spēļu sarunāšanas skandāla pirmā apcietināšanas viļņa, kad jūnijā tika aizturētas 16 personas, kopumā aiz restēm pabijuši jau vairāk nekā 30 cilvēki.

Šis korupcijas skandāls atklājās pagājušās sezonas beigās.

Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas no 8. jūnija līdz 1. jūlijam risināsies Ukrainā un Polijā, Itālijas izlase spēlēs C apakšgrupā kopā ar Spāniju, Īriju un Horvātiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu