Šokējošs stāsts no slimnīcas: Nu jau ir labi, viņš pirms pusstundas nomira

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc šokējošās ziņas par fotogrāfu Valdi Lavrinoviču, kura līķis neviena nemanīts mēnesi nogulēja Paula Stradiņa slimnīcas teritorijā, saasinājies jautājums - kas notiek Stradiņa slimnīcas uzņemšanas nodaļā. «Latvijas Avīze» publicējusi kādu stāstu.

Fotogrāfa Lavrinoviča tuvinieki šokā par ārstu rīcību: Tas ir noziegums

<em>Stradiņa slimnīcas teritorijā mēnesi nogulējis fotogrāfa Lavrinoviča līķis</em>

Stāstītāja, kura nevēlējās publiskot savu vārdu, avīzei atklāja: «Esmu studējusi medicīnu, strādājusi klīnikā un zinu, ka jau pirmajā kursā māca, ka asas sāpes vēderā un vemšana ir ļoti nopietni simptomi. Sazinoties ar ģimenes ārstu un izstāstot, ka dzīvesbiedram pēkšņi sākušās sāpes un vemšana, saņēmu ļoti «gudru» padomu – lai ieliek taisnajā zarnā ārstnieciskās svecītes. Saucu ātro palīdzību. Atbrauca brīnišķīgs gados jauns ārsts. Palpējot vēderu, viņš konstatēja, ka, visticamāk, ir problēma ar zarnām un būs nepieciešama ķirurga konsultācija.»

Sieviete gribēja braukt līdzi uz slimnīcu, taču ārsts atrunāja, ka tik un tā slimnīcas uzņemšanā klāt nelaidīs un ar mediķiem var sazināties pa tālruni.

«Stundas ritēja. Piezvanīju uz uzņemšanu un noskaidroju, ka vīru novērošot. Kad bija pagājušas gandrīz sešas stundas no slimnieka uzņemšanas brīža, izrādījās, ka neviens ķirurgs pie viņa vēl nav bijis. Metu kaunu pie malas un piezvanīju savai labai paziņai, Stradiņa slimnīcas ārstei, kura sazinājās ar ķirurģijas klīniku un noorganizēja, ka ārsts tomēr atnāk un apskata manu dzīvesbiedru. Tiklīdz to izdarīja, viņu nekavējoties operēja. Vēlāk ķirurgs, mani mierinot, pa telefonu sacīja, lai neskrienu uz slimnīcu, ka nav nekādas jēgas tur visu nakti sēdēt, lai atnākot no rīta, tad visu izstāstīšot,» pastāstīja sieviete.

Viņa norādīja, ka ārsts neslēpa situācijas nopietnību, un pēc vēdera dobuma atvēršanas parādījās ļoti drūma aina. Sievietes vīram atklāja mezenteriālo trombozi jeb trombu vēdera asinsritē.

«Pusastoņos no rīta biju slimnīcā pie operējošā ķirurga. Vaicāju: kā jūtas mans dzīvesbiedrs? «Nu jau ir labi, viņš pirms pusstundas nomira,» ārsts atbildēja, turēdams manu roku,» atklāj sieviete.

Viņa norāda: «Negribu apgalvot, ka manu vīru noteikti varēja glābt, ja ārsti rīkotos operatīvi, to neviens nezina, kā situācija tad būtu pavērsusies. Tomēr pēc visa notikušā man jāatzīst, ka ir noziegums, ja medicīnu studē tādas personas, kas nemīl cilvēkus, kam medicīna nav sirds aicinājums. Tiesa, «Stradiņu» uzņemšanas nodaļa ir pārlādēta ar pacientiem, un es pieļauju, ka medicīniskais personāls vienkārši netiek ar visu šo lielo apjomu galā.»

«Latvijas Avīze» vēsta, ka «Stradiņu» neatliekamās palīdzības centra vadītājs Valērijs Ratobiļskis saņem ļoti daudz sūdzību gan par to, ka pacientiem stundām jāgaida palīdzība, gan par to, ka viņi nav ārstēti nodaļā, bet pusveseli izrakstīti mājās.

«Piederīgie nezina patieso informāciju, kas notiek aiz uzņemšanas nodaļas durvīm. Es neticu, ka pacients, kuram palīdzība jāsniedz nekavējoties, stundām netiek ārstēts,» komentējot šo un vēl citus piemērus, sacīja Ratobiļskis.

Ratobiļskis netic, ka pacientam, kurš ievests ar lielām sāpēm, tās jācieš stundām. Bet vienlaikus ārsts neslēpj, ka kolēģu darba slodze ir ļoti liela, pat pārcilvēcīga, tāpēc neesot jābrīnās, ka viņiem visiem ir «izdegšanas» sindroms. Bet pārstrādāšanās bieži ir cēlonis vienaldzībai.

«Es apbrīnoju savus kolēģus, viņiem vajadzētu uzcelt pieminekli,» atzīst centra vadītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu