Rīgā var mainīt cigareti pret burkānu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālēns/LETA

Rīgā šodien notiks akcija, kuras laikā smēķējošajiem gājējiem piedāvās mainīt cigareti pret burkānu.

Šodien, Pasaules Prettabakas dienā, Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar biedrību «Latvijas Pilsoniskas sabiedrības atbalsta centrs» organizēs izglītojošu orientēšanās spēli darba kolektīviem, kuri vēlas sniegt atbalstu saviem smēķējošajiem kolēģiem un veicināt drošu, veselīgu vidi darba vietā,  informēja departamenta pārstāve Lita Brice.

Orientēšanās spēles uzdevums ir sekmīgi atrast spēles instrukcijā un orientēšanās kartē atzīmētos, aprakstītos kontrolpunktus, kuros komandai būs jāveic noteikts uzdevums saistībā ar pretsmēķēšanas tēmu. Atsevišķi kontrolpunkti tiks organizēti Rīgas pašvaldības iestādēs, kuru atbildība ir veicināt pilsētas iedzīvotāju drošību, veselību un labklājību, tostarp mazinot smēķēšanas praksi.

Sākot spēli, komandām tiks izsniegti 30 burkāni, kas būs jāiemaina pret uz ielas sastapto smēķētāju cigaretēm, kuru skaits komandu vērtējumā dos papildu punktus.

Galvenajā balvā labākā komanda saņems aktīvas atpūtas iespēju Mežaparka Meža kaķa trasē.

Orientēšanās spēles starts plkst.14 paredzēts no Rātslaukuma, bet finišs plānots ap plkst.16.30. Godalgotās komandas saņems vērtīgas balvas - darba kolektīviem būs iespēja savā darba vietā noklausīties Rīgas domes Labklājības departamenta Veselības pārvaldes Veselības veicināšanas un profilakses nodaļas speciālistu lekciju par nesmēķēšanas politiku darba vietā, savukārt smēķējošie kolēģi saņems ielūgumu uz bezmaksas smēķēšanas pārtraukšanas programmu pieaugušajiem.
Galveno balvu nodrošina SIA «Kaķītis» - pirmās vietas ieguvējiem būs vienreizēja iespēja kopā ar darba kolektīvu līdz piecām personām aktīvi atpūsties Mežaparka Meža kaķa trasē.

Orientēšanās spēles nolikums un vairāk informācija par pasākuma norisi pieejama Rīgas domes Labklājības departamenta mājaslapā «www.ld.riga.lv» sadaļā «Aktualitātes/Pasākumi» un mājaslapā «www.sveiksunvesels.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu