Ar vilcienu uz Cēsu svētkiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Š.g. 2.jūnijā plkst.10:37 no Rīgas dzelzceļa stacijas uz Cēsu pilsētas svētkiem «Cēsu stāsti 2012» dosies īpašs svētku vilciens. Svētku vagonā no Rīgas līdz pat Cēsīm muzicēs svētku dalībnieki - akustiskās jauniešu grupas, skanēs Cēsu bibliotēkas sagatavoti grāmatu stāsti un pasažieriem būs iespēja izspēlēt Cēsu uzņēmēju sagatavotas spēles, piedalīties mini konkursos.

Šogad Cēsu svētkos stāstus varēs redzēt, dzirdēt, izsmaržot, izdejot, izdziedāt un pat izgaršot!

Cēsu svētku viesi būs pirmie, kuriem iespēja ielūkoties Cēsu muzeja jaunajā tikko atvērtajā vēstures un vēsturisko interjeru  ekspozīcijā «Cēsis-Latvijas vēstures simbols». Rekonstruēti sienu gleznojumi; vēsturiski 19.gs. interjera priekšmeti; stāsti par Cēsīm un cēsniekiem, tas viss būs apskatāms Jaunajā pilī!

Svētkos liels akcents ir likts uz deju, un tāpēc muzikālajā programmā «Dejas stāsti cauri gadsimtiem» skatītājiem būs iespēja sekot līdzi dejām sākot no viduslaikiem līdz pat mūsdienām. Atsevišķa sadaļa paredzēta arī Latvijas ielu deju čempionātam (Street Dance).

Savus stāstus ar garšu ir sagatavojušas arī Cēsu pilsētas kafejnīcas. Speciāli svētkiem veidotas šovprogrammas ar pusdienu maltītes gatavošanu brīvdabā, saldo šokolādes strūklakas atklāšanu gardēžiem, izsmalcinātu saldējumu kokteiļu degustāciju un jauno literātu dzejas un prozas lasījumiem kafejnīcas zaļā āra terasē.

Bērniem speciāli ierīkotos aktivitāšu laukumos būs savi Vēja stāsti. Vēja ķeršana, dziesmas, dejas, mīklas un daudz, daudz piepūšamās atrakcijas! Saldumu bodītes, karuseļi, suņu izstāde un vizināšanas ar zirgiem, tas viss un daudz kas cits būs tieši pašiem mazākajiem svētku viesiem.

Tie, kuri plāno Cēsīs svētku pavadīt līdz pat noslēgumam, iespēja noklausīties Vidzemes dziesmu svētku koncertu, kurā uz lielo sadziedāšanos pulcēsies visi Vidzemes kori! Bet pašā vakarā līdz pat rīta gaismai skanēs nakts balle ar pūtēju orķestri «Cēsis» un brāļiem Auzāniem.

Atgriešanās Rīgā no Cēsu dzelzceļa stacijas pēc izvēles plkst.18:53 vai pēc nakts balles otrā rītā plkst.05:29.

Īpašo sastāvu uz Cēsu svētkiem organizē a/s «Pasažieru vilciens», ar kuru pašvaldības aģentūra «Cēsu Kultūras un tūrisma centrs» ir iesākusi veiksmīgu sadarbību tūrisma jomā, aicinot Cēsu viesus izvēlēties dabai draudzīgu un ērtu pārvietošanās veidu - vilcienu.

Svētku programmu skatīt «cesis.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu