Grandiozākais velopasākums galvaspilsētā «Tele2 Rīgas velomaratons» jau svētdien

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Svētdien, 3. jūnijā, 11. novembra krastmalā tiks dots starts gada lielākajiem riteņbraukšanas svētkiem galvaspilsētā – «Tele2 Rīgas velomaratonam», kurā aicināti startēt gan individuāli braucēji, gan ģimenes un kolektīvi. Velomaratona ietvaros arī notiks Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) sacensības Rīgas Grand Prix, kurās startēs 15 riteņbraukšanas komandas no dažādām pasaules valstīm. Vienlaicīgi tiks arī izcīnītas Latvijas U-23 čempionāta šosejas riteņbraukšanā medaļas.

Sacensību organizators Igo Japiņš atklāj: «Priecājos, ka galvaspilsētā atkal norisināsies Rīgas Grand Prix! Prestižo sacensību distance būs 191 kilometru gara un tajā startēs 15 riteņbraukšanas komandas no visas pasaules, tai skaitā, valstu izlases komandas no Somijas, Baltkrievijas un Igaunijas. No Latvijas piedalīsies spēcīgākie riteņbraucēji, kā arī jaunie un perspektīvie – Toms Skujiņš, kurš pārstāv Francijas komandu «La Pomme», un Andžs Flaksis no «Chipotle First Solar Development» (ASV).»

Savu dalību maratonā pieteikuši teju 3000 dalībnieki un 50 komandas, to vidū Valsts policijas izveidotā Policistu Velobiedrība, «Latvenergo», «Vidzemes mērnieks», «Tele2», Rīgas pilsētas pašvaldības darbinieki, Rīgas Tehniskās universitātes studenti un citas. Kā liecina pieredze, pēdējās reģistrācijas dienās tiek saņemts vislielākais pieteikumu skaits. Pieteikties «Tele2 Rīgas velomaratona  trīs distancēm – aktīviem riteņbraucējiem piemērotajai »» Credit24» Sporta distancei (87 km), Tautas distancei (31,4 km) un Ģimeņu distancei (15,7 km) individuāli braucēji vēl var paspēt pasākuma dienā – 3. jūnija rītā pirms starta no plkst. 8.30.

Lai «Tele2 Rīgas velomaratona» norises dienā neveidotos rindas, dalībnieki tiek aicināti izņemt starta numurus 1. un 2. jūnijā «Tele2» klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Merķeļa ielā 21.

Starts starptautiskajām Rīgas Grand Prix sacensībām tiks dots plkst. 10.00. Uzreiz pēc viņiem sacensību distancē dosies «Credit24» Sporta distances dalībnieki. Plkst. 10.10 braucienu uzsāks Tautas distance, savukārt 14.30 – Ģimeņu distances un Parādes brauciena dalībnieki. Īpašā kultūras programmā plkst.12.15 par godu sacensību dalībniekiem un līdzjutējiem uzstāsies starptautiskā Eirovīzijas konkursa dalībniece Anmary kopā ar pianistu Kristapu Krievkalnu un populārā mūsdienu deju grupa «Most wanted». Plašāka informācija par sacensību gaitu pieejama «velo.lv».

Turpinot sociālo kampaņu «Velosipēdu redzi?», velomaratona laikā darbosies Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) velotelts, kurā apmeklētājam būs iespēja saņemt īpašu Velosipēdista rokasgrāmatu un no profesionāliem instruktoriem uzzināt praktiskus padomus par rīcību bīstamās situācijās, velo drošību un iespēju reģistrēt velosipēdu CSDD e-pakalpojumos.

Oficiālais «Tele2 Rīgas velomaratona» apdrošinātājs – apdrošināšanas sabiedrība «ERGO», reģistrējoties maratonam, aicina dalībniekus parūpēties par sevi un iegādāties nelaimes gadījumu apdrošināšanu, kas pasargās no negadījumu rezultātā radušiem izdevumiem. Tele2 Rīgas velomaratona dalībniekiem apdrošināšanas polise ir pieejama par īpašu cenu – 1 LVL.

Šogad pirmo reizi «Tele2 Rīgas velomaratona» trase vīsies cauri galvaspilsētas sirdij. Visu distanču velobraucējiem starts un finišs būs 11.novembra krastmalā. Gan jaunā trase galvaspilsētas centrā, gan arvien lielāks dalībnieku skaits ir nozīmīgi soļi, lai «Tele2 Rīgas velomaratons» kļūtu par vienu no Eiropā vadošajām masu velo sacensībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu