Autosportiste Karlīne Štāla piedalīsies rallijā «Electric Marathon Tallinn - Monte - Carlo 2012»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas autosportiste Karlīne Štāla, piedalīsies elektroautomobiļu rallijā «Electric Marathon Tallinn - Monte Karlo 2012», kas notiks no 1.jūnija līdz 10.jūnijam ar mērķi popularizēt videi draudzīgos elektroautomobiļus un veicināt sadarbību Eiropas reģionu starpā.

Rallijs, kura kopējais garums ir 3200 km, sāksies Tallinā, šķērsos Latviju, Lietuvu, Poliju, Čehiju, Slovākiju, Austriju, Slovēniju, Itāliju un finišēs Monako. Par uzvaru sacentīsies dažādu valstu sportisti, četras komandas visa rallija garumā, kā arī divas komandas pusrallija kategorijā.

Rallija pirmo posmu no Tallinas līdz Rīgai veiks «Olympic Entertainment Group» lielākais akcionārs Armīns Karu (Armin Karu). Karu, kuram pagaidām pašam vēl nepieder elektroautomobilis, tic, ka reiz šie automobiļi triumfēs. «Es esmu ļoti entuziastisks pirms starta, jo «Roadster» izskatās pēc pievilcīgas mašīnas, kuru vēlos izmēģināt,» uzsvēra Karu, kurš pilotēs elektrisko sporta automobili «Tesla Roadster», kurš ar vienu uzlādēšanas reizi var nobraukt 365 km un ieskrienas no 0 - 97 km/st 3.9 sekundēs.

2.jūnijā Latvijas autosportiste Karlīne Štāla Rātslaukumā Rīgā pārņems «Olympic Casino» elektroautomobiļa vadību un caur Jelgavu dosies uz Paņevežu.

Autosportiste Karlīne Štāla atzīst: «Man ir prieks piedalīties tik unikālā pasākumā, jo ar elektroautomobili rallijā līdz šim neesmu braukusi. Pašlaik daudz tiek runāts par videi draudzīgiem auto un tāpēc būs interesanti arī pašai izmēģināt, cik tāds auto ir praktisks. Kas zina, varbūt kādreiz nāksies arī piedalīties īstās elektroautomobiļu sacīkstēs.»

Lai arī autobraucēji tiks vērtēti pēc automašīnas laika kontroles punktiem un sacentīsies par balvām, tomēr rallija rīkošanas primārais mērķis ir tuvāk iepazīt videi draudzīgu automobiļu sniegtās iespējas un priekšrocības.

Šī rallija pamatnosacījums ir strikti ievērot vietējos ceļu satiksmes ierobežojumus un nepieļaut ātruma pārsniegšanu, kas ir pretrunā ar konkrētās valsts vai teritorijas noteiktajiem ierobežojumiem. Sporta pasākums, kura pirmsākumi meklējami jau 1930. gadā, norisināsies trijos posmos.

Katras dienas beigās norisināsies konkrētās dienas apbalvošanas ceremonija, posma beigās - posma uzvarētāju apbalvošana, savukārt 10. jūnijā - rallija noslēguma ceremonija un Grand Prix balvas pasniegšana Prinča Pils laukumā Monako galvaspilsētā Monte Karlo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu