RTU studenti uzvar Pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://reccs.uni-obuda.hu

2012.gada 31.maijs - Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu komandas atgriezušās no Pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionāta «RECCS 2012» Ungārijā, kur sešu valstu un 25 komandu konkurencē ieguva 1., 3. un 5.vietu, portālu «Apollo» informēja Spageti tiltu konstruēšanas sacensību koordinators Aigars Maģītis.

Uzvaru sacensību «Support» kategorijā izcīnīja komanda «Foodbridge» (Būvniecības fakultātes studenti Mārcis Bergs un Artūrs Krastiņš un Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes studente Laura Irbe), kuru tilts izturēja 414.2 kg. 2. vieta ierindojās ungāru studentu komandai ar rezultātu 381 kg, bet 3. vietu un īpašu atzinību par tilta estētiskumu ieguva otra RTU komanda «Express bridge» (Transporta un mašīnzinību fakultātes (TMF) studenti Aigars Maģītis un Raimonds Nikoluškins un Inženierekonomikas un vadības fakultātes students Rolands Blumbeks), kuru tilts salūza pie 236.3 kg atzīmes. Trešā RTU komanda - TMF studentu Artūra Vēvera, Raivja Skrebja un Māra Puriņa pārstāvētā «RAM» ierindojās 5.vietā ar rezultātu 198.1 kg.

Sacensības RECCS iedalās divās kategorijās Bridge un Support, kas atšķiras ar nepieciešamību tiltos izveidot ceļa plātni. Komandas «Foodbridge» sasniegtais rezultāts bija augstākais rezultāts abās kategorijās.

«RECCS 2012» sacensību formāts paredz, ka dalībnieki piedalās ar maksimāli 1 kg smagiem un 1.3 metru gariem tiltiem, kas izveidoti tikai no makaroniem un līmes. Tiek testēta to maksimālā slodzes izturība, veicot pārbaudi uz speciālas iekārtas. Sacensību rekords sasniegts 2011.gadā - ungāru studenta tilts izturēja 578.2kg (Latvijas rekords līdz šīm sacensībam bija komandas «Foodbridge» 2012.gada 17.marta projektā STiKS 3 sasniegtie 271.44kg). Sacensības ir kļuvušas par vienu no Obudas Universitātes zīmola elementiem, tās galvenie patroni ir Budapeštas mērs, Ungārijas Mākslas akadēmijas prezidents un Ungārijas Inovāciju sabiedrības vadītājs, patroni - dažādu valsts ministriju pārstāvji, bet žūrijā tiek pārstāvēti gan sabiedrībā populāri inženieri, gan vadošo valsts uzņēmumu pārstāvji.

Došanos uz Pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātu atbalstīja VAS «Latvijas Dzelzceļš», RTU Studentu parlaments un Rīgas Tehniskā universitāte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu