«TomTom» laiž klajā divas navigācijas ierīces

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kompānija «TomTom» nākusi klajā ar divām jaunām navigācijas ierīcēm, Viena no tām ir «TomTom Via 130/135», kas pirmo reizi apgādāta ar jauno Runā un brauc (Speak & Go) funkciju. Tagad autovadītāji varēs vadīt navigācijas ierīci ar savu balsi, vienlaicīgi veicot telefona zvanus ar brīvroku sistēmas palīdzību, kas ļauj viņiem turēt rokas uz stūres un koncentrēt savu uzmanību uz ceļa. Savukārt «TomTom 60» ir vislielākais ekrāns no visām kompānijas ražotajām portatīvajām navigācijas ierīcēm. 6 collu ekrāns, kas nodrošina teicamu attēla asumu, lielas izvēlne un pogas, padara braukšanu vieglāku un drošāku.

Jaunā funkcija atpazīst vairāk nekā 1000 balss komandu un to sinonīmu, tādēļ vadītāji var runāt dabīgi un nosaukt vajadzīgās adreses. Turklāt «TomTom Via 130» padara braukšanu vēl drošāku un vienkāršāku, jo, lietojot brīvroku sistēmu caur Bluetooth®, autovadītāji var droši zvanīt un atbildēt uz zvaniem, atrodoties pie stūres.

«Runā un brauc funkcija palīdz vairāk koncentrēties, jo ļauj autovadītājam turēt rokas uz stūres,» skaidro «TomTom» izpilddirektore Korine Vigrē (Corinne Vigreux). «Vienkārši nosauciet adresi, jūs interesējošo punktu vai pasakiet «aizved mani mājās», un navigāciajs sistēma tūlīt izplānos jūsu maršrutu. Mijiedarbība nekad nav bijusi tik vienkārša, kā tagad, tā perfekti iederas jūsu ikdienas gaitās.»

«TomTom Via 130» pirmo reizi nodrošina bezmaksas karšu izmaiņas visu ierīces darbības laiku. Atjauninājumi balstās uz ziņojumiem no 21 milj. cilvēku lielās karšu koplietošanas kopienas, un tie palīdz autovadītājiem piemēroties biežajām satiksmes izmaiņām, tādām kā ātruma ierobežojumi vai aizsprostoti ceļi. Līdz šim karšu koplietošanas pakalpojums bija pieejams dažiem klientiem, kuri lietojuši kartes, kas bija jaunākas par 12 mēnešiem, bet tagad tas būs pieejams visu ierīces darbības laiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu