NBA aicina OS nepiedalīties vadošajiem basketbolistiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) aicinājusi apsvērt iespēju olimpiskajā basketbola turnīrā, līdzīgi kā futbolā, sacensties U-23 vecuma grupā.

NBA komisāra pārstāvis Edams Silvers trešdien izteicās, ka bailēs no tā, ka vadošajiem basketbolistiem gada laikā nākas aizvadīt pārāk daudz spēļu, līga par šo jautājumu diskutēs ar pasaules basketbola vadošajiem cilvēkiem.

«Mēs rūpīgi vērtējam, vai ir jēga, ka mūsu vadošie basketbolisti spēlē cauru gadu,» Silvers teica preses konferencē, sakot, ka jautājumu sāks izskatīt pēc šī gada Londonas Olimpiādes, kas sāksies pēc mazāk nekā diviem mēnešiem.

NBA vadošie basketbolisti Olimpiādēs spēlē kopš tā sauktās ASV «Sapņu komandas» dalības 1992. gadā. Toreiz savu izlasi pārstāvēja tādas zvaigznes kā Maikls Džordans, Maģiskais Džonsons un Lerijs Bērds, ceļot NBA popularitāti visā pasaulē.

Londonas Olimpiādē piedalīsies 16 vīriešu un 12 sieviešu basketbola izlases. Savukārt vīriešu futbola turnīrā valstis pārstāv U-23 izlases, piesaistot trīs vecākus spēlētājus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu